Drie winnaars Keep an Eye Fotovakschool Grant 2015!

05-11-2015
Tijdens de 'Grand Grant Evening' ontvingen drie winnaars (van de 10 genomineerden) een geldprijs waar zij wat mee kúnnen.

Uitslag van de Keep an Eye Fotovakschool Grant 2015

Uit 425 afgestudeerden aan de Fotovakschool in 2015 namen 60 jonge talenten deel aan de Graduation Show 2015. Daaruit zijn 10 fotografen genomineerd die op 5 november ten overstaan van de jury hun projectvoorstel pitchten. Drie van hen ontvingen een Grant.

De genomineerden zijn: Hermien Kolkman, Rinske Bijl, Pim Huijsmans, Danielle Regout, Jay Tang, Misha Pipercic, Marlike Marks, Floris Kok, Frank Huis in `t Veld en Annemoon van Hemel.

  • De winnaar van de Grant van € 7000 is geworden: Misha Pipercic, met zijn project Bosnische droom 
  • De tweede prijs van € 2000 is gewonnen door: Jay Tang, met zijn project Son, this is your home
  • De derde prijs van € 1000 is gewonnen door: Annemoon van Hemel, met haar project Geraakt door water, portretten van dijkgraven.

 De jury bestond uit Ellen Dosse, Theo Audenaerd en Ahmet Polat.

Prijzenslag tijdens de Grand Grant Evening!

Behalve de Grants zijn de volgende prijzen toegekend:

- De Fotolab Kiekie Upcoming Talent Award voor: Marlike Marks.
De jury bestond uit Denise Woerdman en Ernst Coppejans.

- Fotogalerie Objektief nodigt 6 deelnemers uit de voorrondes van de Graduation Show uit voor een expositie in de galerie in Enschede, die opent op 3 januari 2016: Annemoon van Hemel, Hermien Kolkman, Bettina Hogeweg, Frank Huis in `t Veld, Mieke Hessels en Zoë Mackintosh.

- Publieksprijs van de bezoekers van de Graduation Show 2015, gekozen in 495 ingeleverde stemformulieren: Edith Hoffman

- De medewerkers van de Fotovakschool hebben in gezamenlijkheid doch anoniem gestemd, waaruit Annemoon van Hemel als winnares naar voren kwam. Voor haar portrettenreeks van 1e-Kamerleden ontvangt zij de Medewerkersprijs.