Jong Metropole trapt (opnieuw) af!

09-01-2016
Het eerste project van Keep an Eye samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds. Featuring: het Metropole orkest, NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest).

Kick-off Jong Metropole voor muzikale toptalenten!

< TERUG   VERDER >
Volg Jong Metropole!

Allereerste samenwerking Keep an Eye Foundation en Prins Bernard Cultuurfonds: een primeur!

De Keep an Eye Foundation en het Cultuurfonds slaan de handen ineen.
Zaterdag 9 januari werd het eerste project gelanceerd waarin zij samenwerken: Jong Metropole.

Jonge talenten uit het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest worden tijdens dit unieke project voorbereid op een professionele carrière in de muziek.
De Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn beide enthousiaste pleitbezorgers van kunst en cultuur. De samenwerking is dan ook een logische stap.

In Jong Metropole bundelen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) hun kennis, expertise en mogelijkheden. Op deze manier maken 70 jonge toptalenten kennis met de wereld van de gemengde muziekstijlen en worden ze daadwerkelijk voorbereid op een professionele carrière in de muziek. Jong Metropole brengt bovendien het beste van verschillende muziekwerelden samen: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie.

Awards, masterclasses, workshops, toernee...

Award onderdeel van Jong Metropole zijn twee nieuwe Awards: de Keep an Eye Outstanding Talent Award en de Rogier van Otterloo Award

  • De Keep an Eye Outstanding Talent Award wordt toegekend aan die musicus die zich het meest onderscheid als verbinder binnen de groep. Deze Award is bedoeld voor alle instrumentgroepen. De winnaar ontvangt een bedrag van € 2.500 voor verdere muzikale ontwikkeling en de gelegenheid een beurs aan te vragen om in het buitenland verder te studeren en masterclasses te volgen. 
  • De Rogier van Otterloo Award is een stimuleringsprijs van € 5.000 voor de meest talentvolle jonge componist, arrangeur, dirigent of orkestleider. 

Naast de Awards 
Naast de Awards bestaat Jong Metropole uit een tournee én masterclasses en workshops die de jonge muzikanten bij befaamde gastsolisten en de specialisten van het Metropole Orkest zullen volgen. Tijdens de Jong Metropole Tour werken de musici in volledige ‘Metropole Orkest’ bezetting of in kleinere ensembles aan vernieuwende producties en ontstaan er kruisbestuivingen met muziekgenres. 
Het gaat hierbij niet alleen om de traditie maar ook om het uitbouwen, vernieuwen en verjongen daarvan. 


PRINS BERNHARD CULTUURFONDS >   
METROPOLE ORKEST >   NATIONAAL JEUGD ORKEST >    NATIONAAL JEUGD JAZZ ORKEST >


De Keep an Eye Foundation ondersteunt veelbelovende, jonge talenten bij het realiseren van hun creatieve en muzikale dromen. Door het organiseren van competities, workshops en festivals geeft de Keep an Eye Foundation deze aanstormende muzikanten en kunstenaars een kans die eerste belangrijke stappen in hun carrière te zetten en uiteindelijk een volwaardige carrière op te bouwen. Met de samenwerking met het Cultuurfonds wil de Keep an Eye Foundation een zo groot mogelijk rendement voor deze jonge talenten realiseren. 
Vanaf half februari kunnen studenten zich inschrijven via de websites van het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.