JONG METROPOLE: Rogier Hornman wint Keep an Eye Outstanding Talent Award

05-09-2016
Gisteren werd bekend dat cellist Rogier Hornman de winnaar is van deze Talent Award. Hij ontving de award, een sculptuur en prijzenpakket, tijdens het laatste concert van Jong Metropole in 2016.

I am Jong Metropole 2016

Een p(l)akkende herinnering aan Jong Metropole Een p(l)akkende herinnering aan Jong Metropole

Volg Jong Metropole: < TERUG   VERDER >


Dit laatste concert van 2016 vond plaats in het Muziekcentrum van de Omroep (thuisbasis van het 'grote' Metropole Orkest) tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum.

De Keep an Eye Outstanding Talent Award is onderdeel van het initiatief Jong Metropole. Het talentenorkest bestaande uit musici van het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, dat de muziekwerelden van klassiek en de lichte muziek samenbrengt.

  • Rogier Hornman heeft zich in de groep het meest onderscheiden als verbinder tussen deze werelden en ontving daarom uit handen van de Hilversumse wethouder Eric van der Want een sculptuur en een op maat gemaakt prijzenpakket ter waarde van € 2.500,-. Het prijzengeld stelt hem in staat verder te werken aan zijn muzikale ontwikkeling door specifieke lessen of masterclasses te volgen.

Uit het juryrapport

Wat vooraf ging bij de repetities??? (foto Roelof Rump, StrangeArt) Wat vooraf ging bij de repetities??? (foto Roelof Rump, StrangeArt)

Rogier Hornman werd voorgedragen door de mensen die voor en achter de schermen betrokken zijn bij Jong Metropole, waaronder dirigenten Jules Buckley en Martin Fondse. 
Het juryrapport: “Rogier is een opvallende musicus: als klassiek geschoold cellist heeft hij zich vol enthousiasme aangemeld voor de Metropole Academy. De belangstelling voor jazz en klassiek is bij hem evident. Tijdens de audities voor Jong Metropole liet hij als geen ander zien zowel de klassieke als de jazzfragmenten te beheersen. Hoewel dit voor klassieke musici zeker niet vanzelfsprekend is, heeft hij zich binnen Jong Metropole zonder aarzeling gestort op improvisaties en solo’s. 
Hij heeft werkelijk een brug geslagen tussen de groepen binnen het orkest en was gedreven om meer te leren van jazz. Hij heeft zich daarmee onderscheiden binnen het orkest en is daarom naar mening van de jury de terechte prijswinnaar van de eerste Keep an Eye Outstanding Talent Award.”


Alle orkestleden ontvingen bij de afscheidsborrel een p(l)akkende herinnering aan Jong Metropole. Een sticker voor op de instrumentenkoffer en een magneet met de tekst "I am Jong Metropole".