Géén verliezers, wél een derde, tweede en eerste prijs bij het Grand Grant Foto Event

08-11-2016
De jury was unaniem, alle genomineerde fotografen waren op voorhand winnaars. Daarom werden vandaag 'slechts' drie Keep an Eye Fotovakschool Grants uitgereikt.

Volg de Fotovakschool Grant: < TERUG   VERDER >


En de winnaars van de Keep an Eye Fotovakschool Grant 2016 zijn:

De 1e prijs van € 7.000 voor Gabriëlle de Kroon
De 2e prijs van € 2.000 voor Simone Peerdeman 
De 3e prijs van € 1.000 voor Lieven Engelen

Allemaal hartelijk gefeliciteerd!!! 

Waar de projecten van de winnaars om draaien

  • Gabriëlle de Kroon
    Gabriëlle is een portret en documentaire fotografe. Haar project behandelt het thema intergenerationaliteit, ofwel de wisselwerking tussen elkaar opeenvolgende generaties. In haar geval gaat het om hoe drie generaties met het oorlogsverleden omgaan. Haar grootvader heeft in de Tweede Wereldoorlog gevangen gezeten in Nazi Duitsland. Dit heeft gevolgen gehad voor de opvoeding van haar vader en daarmee ook voor de opvoeding van haarzelf. Door middel van dit project heeft zij gezocht, door middel van beelden, naar antwoorden die haar grootvader niet meer kan geven. 
  •  Simone Peerdeman 
    Fish Discover Water Last' gaat over het herontdekken van de eigen leefomgeving. Simone woont 19 jaar in Zandvoort. In de loop van deze tijd is haar woonplaats een blinde vlek geworden. Dit vormde de aanleiding om op ontdekkingsreis te gaan en plekken en werelden te betreden die voor de fotograaf onbekend waren. Niet alleen speelt de mens een rol, maar ook natuur en object. Die hoeven zich niet bloot te geven, zoals een mens dat doet. Ze ZIJN alleen maar en als zodanig zijn ze perfect. Simone heeft het Zandvoort gedocumenteerd waarin zij zich thuisvoelt.
  • Lieven Engelen
    "My work centers around landscape and portrait photography. Taking inspiration from the world at large and leaving it up to the viewer wheter he engages with the proposed work. While it's roots may lay in the past, the approach is highly personal and in the present. Revealing a sense of identity and being. Reaching out but never accommodating. At most facilitating."