IETS TE VIEREN! - The Records: drie CD-presentaties en drie nieuwe CD's in aantocht

16-01-2017
Gisterenavond was er iets te vieren in het BIMHUIS in Amsterdam. Drie winnende bands van The Records 2016 en gelijk de presentatie van drie cd's van de winnaars 2015!

Volg The Records: < TERUG   VERDER >


Drie winnaars! Drie volledig gefinancierde cd-producties, ter waarde van € 10.000 elk.
The Records 2016 zijn gewonnen door Trempera, OWAL / Otherwise We Are Lost en How Town. Gefeliciteerd!!

Al weer voor de derde keer: The Records powered by Keep an Eye. Met opnieuw podia vol jong aanstormend talent, waar wij met de komende cd-producties veel meer van gaan horen. 
Deze versie was een extra feestelijke. Om te beginnen omdat 'wij' met deze 2016 versie in 2017 op het podium van het BIMHUIS stonden, maar ook omdat wij daar in november al weer terugkomen met The Records! Dan met, inderdaad, de 2017 versie.

De winnaars How Town, Trempera!, OWAL / Otherwise We Are Lost wonnen in de finale van vijf andere bands na een dagvullende competitie in de Blue Note van het Conservatorium van Amsterdam. En in totaal schreven 42 bands in voor deze competitie.

Nog even de samenstelling van de winnende bands:
How Town - Lennart Heyndels, contrabas en composities - Sarah Klenes Elina Silova en Laura Polence, zang - Matiss Cudars, gitaar.

Trempera! - Bruno Calvo, trompet - Lluc Casares, tenorsaxofoon, basklarinet - Xavi Torres, piano - Giuseppe Romagnoli, bas - Joan Terol, drums.
OWAL (Otherwise We Are Lost) - Rémi Ploton, piano, live electronics - Charley Rose, altsaxofoon - Louis Navarro, contrabas - Samuel Mastorakis, vibes en Tancrède - D. Kummer, drums.  

CD kopen? Dat kan! Alhoewel de hoezen op dit moment nog nat van de drukpers zijn

In 2015 wonnen Koeniverse III, Even Sanne en de BvR Flamenco Big Band de finale. En de cd's die zij naar aanleiding daarvan maakten presenteerden zij ook afgelopen zaterdag in het BIMHUIS. Het dak ging er af!