Je dacht dat dit een goed lied is? Hoor waarom wel/niet!

09-02-2019
Graag nodigen wij je uit om aanwezig te zijn bij de Keep an Eye Masterclasses van het Amsterdams Kleinkunst Festival onder leiding van Theo Nijland. Op maandag 18 maart 2019 geeft Theo een masterclass aan de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs.

Volg het Kleinkunst Festival: < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN


Onder zijn begeleiding schrijven de talenten een gloednieuw lied. Het resultaat voeren ze 's avonds uit in Theater Bellevue, onder het toeziend oog van de meester. 

Na de pauze ontleedt Nijland een aantal klassiekers waarvan het grote publiek vindt dat het goede nummers zijn. Maar wat vindt Nijland daar zelf van?

Te gast zijn de zes halve finalisten: EMMA, Rikkert van Huisstede, Meester Alex, Bart Melief, Lisa Ostermann en Rosa da Silva. Ook zullen oud winnaars Christine de Boer en Flip Noorman als speciale gasten aanwezig zijn.

  • Theo Nijland is componist, theatermaker, acteur en schrijver. Hij componeerde muziek voor onder andere Brigitte Kaandorp, Mathilde Santing en Paul de Leeuw. Ook ontving hij meerdere prijzen, waaronder de Annie M.G. Schmidtprijs en de prestigieuze Groenman-taalprijs. Deze wordt elke twee jaar uitgereikt aan een Nederlandse of Vlaamse (media)persoonlijkheid, die zich onderscheidt door goed en creatief gebruik van de Nederlandse taal.

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs.

Keep an Eye Masterclasses: Theo Nijland
Datum: maandag 18 maart 2019
Aanvang: 20.30 uur, inloop 20.15 uur
Locatie: Theater Bellevue Leidsekade 90, Amsterdam

KAARTEN >