De sterren van de hemel spelen bij een zonnige 30 ℃! Primeur: Singer Laren

30-05-2019
Op zondag 2 juni vond de aftrap plaats van de Keep an Eye Zomerconcerten bij Singer Laren. Stralend weer, dito musici en een 'volle bak', als je dat zo kunt zeggen bij een toch wel intiem tuinconcertje. Vanaf nu iedere eerste zondag van de maand, kom (dus) op tijd, toegang gratis.

Volg de Keep an Eye Concertjes: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >

Bekijk hier de foto's van fotograaf Pieter Kunnen


Deze concerten staan in het teken van de Keep an Eye Zomer Concertjes, die je binnenkort op meer plaatsen tegen kunt komen! In het najaar volgen met dezelfde formule de Keep an Eye Jazz Concertjes. Binnenkort hopen wij bovendien de Keep an Eye Kleinkunst Concertjes te lanceren. Het doel van de concertjes is om jong talent podia aan te bieden waardoor zij meer speelervaring kunnen opbouwen.
Onze dank aan het team van Singer Laren dat dit idee als eerste en vol enthousiasme onder de vleugels neemt! Ook veel dank aan onze andere partners (zie onder).

Over Elysium Amsterdam

Musici: Elise Besemer, viool, oprichtster & friends

Elise Besemer (1994, Rotterdam) speelt vanaf haar vijfde viool. Tot 2007 kreeg ze les van Hélène van Leeuwen (Jong Talentafdeling van het Conservatorium van Codarts Rotterdam), daarna, tot 2013 bij vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek (Sweelinck Academie, Conservatorium van Amsterdam).
Vanaf 2014 vervolgde ze haar studie bij Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 2018 haar bachelorexamen afsloot met een 10 met onderscheiding. Tevens heeft zij de Fock-medaille mogen ontvangen voor het beste eindexamen. Haar masteropleiding volgde ze aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jaring Walta en Tjeerd Top.

Successen en onderscheidingen

Successen werden behaald bij het Nederlandse Vioolconcours Oskar Back (2016), Davina van Wely Vioolfestival (2011), de Maassluisse Muziekweek (2006), het SJMN (2006 en 2007) en het Gergiev-festival (2006).
Met pianist Mengjie Han won zij de publieksprijs op het Storioni festival (2014 en met haar kwartet won zij een eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Elise was tevens genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs in 2017.
In juni 2016 is Elise toegelaten tot de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze maakte deze periode deel uit van het orkest en werd gecoacht door leden van het orkest. Daarnaast krijgt ze verschillende workshops, masterclasses en trainingen. Inmiddels is zij als violiste werkzaam bij dit orkest.

Elise volgde in de loop van de tijd masterclasses bij o.a. Alexander Pavlovsky, Petru Munteanu, Liza Ferschtman, Helmut Zehetmair, Margreet Honig, Vera Beths en Stephan Picard.
Ze heeft vier keer een beurs ontvangen van de JoopvandenEnde Foundation. Hierdoor kon zij cursussen volgen in o.a. Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland en Frankrijk. Elise bespeelt een viool van Jean Baptiste Vuillaume, gebouwd in 1886 in Parijs. Deze is haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kamermuziek grote passie

Kamermuziek is een grote passie voor Elise. Zij vindt dit de meest directe (intense) manier van muzikaal communiceren met het publiek. Toen Elise in 2015 werd gevraagd een tal van kamermuziekconcerten te verzorgen, benaderde ze hiervoor een aantal muziekvrienden. De succesvolle reeks concerten die volgde, resulteerde in een langdurige samenwerking tussen de enthousiaste musici. De naam "Elise Besemer & Friends" is gewijzigd in "Elysium Amsterdam". Dit is een muzikaal samenwerkingsverband, met verschillende samenstellingen en daarbij behorend repertoire. De musici die deel uitmaken van Elysium Amsterdam hebben ieder voor zich belangrijke (inter)nationale prijzen in de wacht gesleept zoals in Nederland: het Oskar Back Vioolconcours, de Cello Biënnale, het Prinses Christina Concours en het Nationaal Altvioolconcours.

De concertjes in samenwerking met respectievelijk: Festival Wonderfeel, Conservatorium van Amsterdam, Amsterdams Kleinkunst Festival
De concertjes in samenwerking met respectievelijk: Festival Wonderfeel, Conservatorium van Amsterdam, Amsterdams Kleinkunst Festival