Diamanda Dramm: première Keep an Eye Productie(prijs)

20-07-2019
Eerder dit jaar won Diamanda Dramm de Keep an Eye Productieprijs ter waarde van € 10.000,-. Dat bedrag mocht zij besteden om een complete compositie & theaterproductie op het podium te brengen. Dat zij dat deed, en hoe (!), konden wij afgelopen zaterdag allemaal horen en zien op Wonderfeel Festival.

Volg Festival Wonderfeel: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN > 

Luister naar haar interview op Radio 1
Impressie Festival Wonderfeel door Pieter Kunnen


Subverse - Purcell, Biber, Dramm e.a.
Diamanda Dramm - viool, voice, kickdrums, pedal board
Ascon de Nijs - decor
Maison the Faux - kostuum
Marc Schots - geluid
In coproductie met: Mittelfest, Music on Main, Gaudeamus en November Music

  • Van de website van Festival Wonderfeel:
    Blote voeten: het zou zomaar kunnen dat de onnavolgbare violiste Diamanda Dramm daarmee ook nu haar drums en orgelpedaal bedient.
    'Ik wil altijd verkennen hoe mijn lichaam zich verhoudt tot geluid’, verklaart ze. En dat dus letterlijk, waarbij ook het oog aan zijn trekken komt. Vanaf Smackgirl, de compositie die haar vader voor haar schreef, tot en met Purcells Lamento uit Dido and Aeneas: één brok expressie. 

Zelf zegt Diamanda over de realisering van dit project: 'Het is een waanzinnige reis geweest de afgelopen tijd om aan deze productie te werken. De samenwerking met Ascon en Joris heeft diepe consequenties gehad voor mijn muzikale ontwikkeling de afgelopen tijd, en zal zich ook in de toekomst voortzetten.'