Dan maar liever de lucht in! Met Keep an Eye Circus and Performance Acts

29-09-2019
Keep an Eye gaat de lucht in! Of tenminste, sommigen van de winnaars van de Keep an Eye Circus and Performance Awards. Zij hebben maandenlang getraind om op het komende Festival Circolo hun eerste professionele productie te presenteren. 'Hoog geëerd publiek: komt dat zien!'

Volg The Circus and Performance Acts:
 < TERUG   VERDER >   
NAAR ALLE BERICHTEN >

Koop hier je kaarten


Foto's: Jostijn Ligtvoet en Jean Philipse

Samen met de Fontys Academy for Circus and Performance Arts en Festival Circolo hoopt Keep an Eye jonge circustalenten een succesvolle start te geven in Nederland en de discipline meer op de kaart te zetten.
Dit jaar heeft een vakkundige jury voor het eerst drie (groepen van) studenten geselecteerd voor een speciaal begeleidingstraject. Tijdens Festival Circolo tonen zij hun eerste professionele productie. Ontdek een nieuwe generatie circusartiesten! 

Dansend en spelend op zoek naar eigenzinnige eenheid

Wanneer 5PIECES het podium betreedt, vindt er een ontmoeting plaats tussen individuen met ieder een eigen achtergrond en eigen ideeën, normen en waarden. Binnen deze verschillen gaan ze - gebruikmakend van dans, luchtwerk en partneracrobatiek - op zoek naar verbinding. Welke connecties kunnen er worden gesmeed? Zijn de losse artiesten in staat om een collectief te vormen en toch zichzelf te blijven? In Fusion zoekt 5PIECES naar antwoord op deze vragen.

Wervelwind van plezier en aanstormend talent

Gooi je haar los en laat je omverblazen bij Hair I Am van Ollïï, Helena, Melinda en Eliaz! De vier ACaPA alumni presenteren een grappige, lichtvoetige voorstelling geschikt voor alle leeftijden. Met een combinatie van circusdisciplines zoals luchtwerk, jongleren en trapeze trekken ze het publiek mee in een absurde wereld vol plezier en verandering. Ze worden daarbij ondersteund door attributen zoals een gitaar, heliumballonnen en hun eigen haar.

Een uitgebalanceerde test van de reflexen

In een cirkel omringd door publiek speelt Josef Stiller een spel met de zwaartekracht, de reflexen van de toeschouwers en bamboestokken. Want wie vangt deze vallende attributen? De artiest, die zijn talent voor evenwicht en jongleren laat zien? Of het publiek, dat wordt uitgelokt om aan de performance deel te nemen? Gefascineerd door jongleren, tilt Stiller deze discipline naar een hoger niveau door het te combineren met theater, dans en performance art.