Galerie Pouloeuff voor tweede keer experimenteerruimte

10-08-2019
Na het succes van vorig jaar nemen vijf jonge getalenteerde kunstenaars van 26 augustus tot 23 september weer hun intrek in Galerie Pouloeuff. Het is de tweede keer dat onze non-profit galerie in Naarden-Vesting zich omtovert tot een experimenteerruimte en open atelier voor jonge kunstenaars. Zij zijn een week lang onze 'Spacemakers'! Komt dat zien!

Masterclass Keep an Eye Spacemakers #2


Volg 'Spacemakers':
 < TERUG   VERDER >
Naar alle berichten >


De kunstenaars krijgen gedurende een maand carte blanche, wat betekent dat de galerie tegelijkertijd een open aterlier en expositieruimte wordt. Het belooft wederom een dynamische en leuke periode te worden, waarin het niet alleen bijzonder is om het eindresultaat te bekijken maar ook het werkproces van de kunstenaars mee te maken. Iedereen is dus ook van harte welkom om Spacemakers#2 te komen bekijken! 
De kunstenaars worden begeleid door beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit. Haar werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland in galeries en musea.

De deelnemers zijn:

De kunstenaars Meg Forsyth, Janneke Kornet, Felipe van Laar, Pris Roos en Mayke Verhoeven, werkend in totaal verschillende stijlen, materiaalgebruik en conceptuele ideeën, gaan de hele maand september samen aan het werk in Galerie Pouloeuff tijdens de Masterclass Keep an Eye Spacemakers #2. Op de locatie kunnen samenwerkingen aangegaan worden. De kunstenaars worden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te stappen en hun eigen artistieke praktijk te vernieuwen. Marjolein de Wit begeleidt ze in dit proces en zal de kunstenaars ondersteunen in hun persoonlijke groei. Met haar rol als mentor zal zij zo veel mogelijk ruimte scheppen voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen binnen het werk tot stand brengen. Bovendien komt hun werk op een nieuwe manier onder de aandacht van het publiek. 

Intensieve periode

Tijdens Spacemakers worden de grenzen tussen verschillende artistieke disciplines doorbroken. Volgens begeleidend beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit zorgt het samenwerken voor een dynamiek waarin nieuwe dingen kunnen ontstaan.

  • Marjolijn de Wit: “Wat ik met zekerheid kan zeggen is dat het een periode zal zijn die heel veel oplevert maar ook veel kost. Een intensieve periode met zeker ook moeilijke momenten waar de kunstenaars overheen moeten stappen, of doorheen moeten gaan. Maar uiteindelijk heb je dat nodig. Dan ontstaat er iets nieuws, iets wat je van tevoren niet kan bedenken.”