Wij hebben een winnaar! Keep an Eye Fotovakschool Grant

28-11-2019
Hier is ze dan ... wij hebben een winnaar! Wat een avond! Lynn Schüller is de winnares van de Keep an Eye Fotovakschool Grant. Daarmee gaat ze jongeren in Belfast, Noord-Ierland vastleggen die na het vredesakkoord van 1998 geboren zijn, maar voor wie de spanningen tussen katholieken en protestanten nog altijd voelbaar zijn. Sebiha Oztas heeft de aanmoedigingsprijs binnengesleept. Van harte gefeliciteerd!

Volg de Fotovakschool Grant
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >

Bekijk alle foto's hier


Wij kunnen nog veel mooi werk van Lynn en Sebiha tegemoet zien

LYNN SCHÜLLER

Winaar € 10.000,-: When the belfast child sings again
Na de 29 jaar durende burgeroorlog in Noord-Ierland is Belfast vandaag de dag nog steeds verdeeld. Ondanks het vredesakkoord van 1998 moeten muren en poorten, van soms wel 12 meter hoog, de katholieke en protestantse gemeenschappen nog steeds van elkaar scheiden. Er hangt een kille, afstandelijke en troosteloze sfeer in de stad waar de jongeren van nu in moeten opgroeien. Hoewel deze jongeren graag verbetering en verbondenheid zien in de stad, houdt de oudere generatie de situatie juist in stand. Samen met een journalist ga ik terug naar Belfast, om de jeugd te portretteren en hun verhalen te kunnen vertellen. Door meer zichtbaarheid aan het onderwerp te geven wordt de kans groter op een mooie toekomst voor de stad.

Sebiha Oztas

Winnaar Aanmoedigingsprijs € 2.500,-Rebirth

'Mijn afstudeerserie “Onder Dak” gaat over de groeiende groep thuiswonende jongvolwassenen in de maatschappij en de plaats die zij daarin innemen. “Rebirth” is mijn nieuwe project over Turkse transgenders in Turkije. Turkije heeft het hoogste aantal transgendermoorden in Europa. Je vrij voelen en zijn is een taboe, ondanks dat Turkije niet meer zo traditioneel is. Ik wil de positie, problematiek en leefomgeving van de transgenders binnen de Turkse cultuur in Turkije vastleggen. Wat beweegt ze om ondanks het overwegend islamitische karakter van het land toch openlijk voor hun standpunt en manier van leven uit te komen? Het project zal een weergave zijn van de leefomstandigheden, leefwijze en emoties.'