The Records 2019. Lancering van drie cd's en drie nieuwe winnaars!

07-12-2019
Zaterdag 7 december vond in een bim- (sorry) bomvol Bimhuis alweer de zesde editie van Keep an Eye The Records plaats! Het was een uiterst afwisselende avond vol spetterende jazz. De drie winnaars van 2018 – Guy Salamon Group, Half Easy Trio en Tijs Klaassen Quintet presenteerden hun album en daarnaast werden de drie winnaars van 2019 bekend gemaakt.

Volg The Records: 
< TERUG   VERDER >   
NAAR ALLE BERICHTEN >
Bekijk de foto's hierBeluister de discografie van 15 albums hier


Winnaars waar je nog van gaat horen

Deze nieuwe winnaars - Smandem, Anna Serierse/Gijs Idema Quartet en Sam Newbould Quintet – mogen het komende jaar aan de slag om over een jaar ook hún album te presenteren op dit prestigieuze podium in Amsterdam!

Anne Serierse/Gijs Idema Quartet
Anna Serierse (zang), Gijs Idema (gitaar), Cas Jiskoot (bas), Tim Hennekes (drums)

Gijs Idema en Anna Serierse gaan op zoek naar nieuwe manieren om zang en gitaar te combineren. Gekeken vanuit een meer klank-gebaseerd oogpunt streven ze naar een unieke menging van deze twee instrumenten. Het kwartet (met bas en drums) wordt omschreven als een eenheid die schildert in brede stroken met een sterk gevoel voor vrijheid, melodie, ritme en vorm.

Sam Newbould Quintet
Sam Newbould (alt sax/composities), Bernard van Rossum (tenor sax), Youngwoo Lee (piano), Daniel Nagel (bas), Guy Salamon (drums)

Het Sam Newbould Quintet is geïnspireerd door jazz, Engelse folk, 20e-eeuwse klassieke muziek en progressieve rock. Door middel van melodieën vol emotie, kleurrijke harmonieën en een focus op groove, bereikt Sam een hoog niveau van verhalen vertellen.

SMANDEM
Rafael Sinay (gitaar), David van der Grinten (toetsen), Aäron Bouwman (basgitaar), Kick Woudstra (drums)

Er is vaak verwarring over de begrippen traditie en geschiedenis. De traditie heeft een geschiedenis, waar we over leren om de traditie in leven te houden. De jazztraditie betekent voor ons een mengeling van verschillende stijlen en culturen. We delen een voorliefde voor hedendaagse populaire muziek en streven naar een sound die al onze invloeden samensmelt tot iets wat relevant is voor deze tijd.

The Records On Tour

Je kon er eerder al over lezen op onze website: vanaf dit jaar wordt The Records uitgebreid met ‘The Records on Tour’ – een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en de VIP (Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia) waarbij de bands niet alleen hun album in het Bimhuis mogen presenteren, maar meer concerten op dé Nederlandse jazzpodia krijgen aangeboden.

  • Houd de agenda’s van de podia goed in de gaten voor de concerten van onze winnaars:

Guy Salamon Group zal te horen zijn in LantarenVenster (Rotterdam), Hot House (Leiden) en Paradox (Tilburg),
Half Easy trio zal te horen zijn in TivoliVredenburg (Utrecht), Paradox (Tilburg) en Club Doelen (Rotterdam),
Tijs Klaassen Quintet zal te horen zijn in Theater het Hof (Arnhem), TivoliVredenburg (Utrecht) en Podium Jin (Nijmegen).

Een discografie op Spotify

Er zijn inmiddels al 15 albums mogelijk gemaakt door Keep an Eye The Records. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet in een Spotify speellijst.