Keep an Eye - Studio 150 Sessions zijn van start gegaan

Keep an Eye - Studio 150 Sessions zijn van start gegaan

03-07-2020
In het kader van de Keep an Eye Concertjes bieden wij jong talent heel graag podia aan om in de praktijk speelervaring op te doen. Of dat nu fysieke podia zijn, concertjes (bij wijze van) midden in de natuur óf online podia. Bij deze gaan de online-concertjes bij Studio 150 - Betlehemkerk in Amsterdam van start.
Aftrap door Ebonit saxofoonkwartet Aftrap door Ebonit saxofoonkwartet

Volg de Keep an Eye Concertjes:
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Deze online-sessions beluister je lekker vanaf de (tuin)bank!

 

Marit van der Lei

Donderdag 30 juli - 19.00 uur
Locatie: Studio 150 - Betlehemkerk in Amsterdam

Marit van der Lei (1994, Eibergen) is een Nederlandse zangeres, geboren in het verre oosten van het land. Haar warme en expressievolle stem is ontstaan uit de inspiratie die ze verkrijgt van blazers zoals Branford Marsalis en Kenny Wheeler. Deze intrige met blazers leidde haar tot een instrumentale manier van denken over sound, frasering en compositie. Ook al ziet ze tekst als een grote meerwaarde van het vocalist-zijn, ze vindt vaak meer dan genoeg expressiemogelijkheden in geheel woordeloze zang. Dit leidde in 2018 tot haar debuutplaat “In Other Words”, die met veel enthousiasme werd ontvangen.

Haar brede muzikale interesse heeft Marit tot een veelzijdige zangeres gemaakt. Geworteld in de jazz heeft ze in het verleden in verschillende projecten haar instrumentale rol als zangeres verder kunnen onderzoeken.
Zo stond ze met de Amerikaanse reggae band ‘Taj Weekes & Adowa’ op het Montreux Jazz Festival, zong ze in de strijkerssectie van de band ‘Startas Orkester’ (Keep an Eye Award 2014) en zat ze in het experimentele ‘Matthew Herbert Brexet bigband Choir’ onder leiding van Maartje Meijer. Waarmee ze onder andere speelde op het North Sea Jazz Festival en op het Middelheim Jazz Festival.

Met haar “Marit van der Lei Nextet” speelt ze eigen composities. Een belangrijke bron van inspiratie is de emotionele mens. Marit maakt in haar nieuwe composities vaak de vertaalslag van de menselijke emoties naar de levenscyclussen in de natuur. Ze zingt om te doorvoelen, om te doorleven en ze hoopt met haar muziek dit ook voor haar publiek te kunnen faciliteren.

Momenteel is Marit naast haar eigen Nextet ook te zien in het Kika Sprangers Large Ensemble (Young VIP 2018) en in de kindervoorstelling ‘de Ontspoking’ onder leiding van Martin Fondse (Boy Edgar Prijs). Daarnaast zingt ze in het vocale improvisatie trio “Free The Voices”, bestaande uit Anna Serierse, Sanne Rambags en Marit.

Eerdere concerten

LUISTER TERUG » 

Ebonit saxofoonkwartet

Donderdag 25 juni - 19.00 uur
Locatie: Studio 150 - Betlehemkerk in Amsterdam

Alberto Tárraga Alcañiz, sopraansaxofoon
Dineke Nauta, altsaxofoon
Mateusz Pusiewicz, tenorsaxofoon
Paulina Kulesza, baritonsaxofoon 


De concertjes, met een keur aan jong, talent, worden vanaf nu een keer in de maand op een donderdagavond gestreamd vanuit Studio 150. Blijf de agenda en het nieuws hier volgen!


 NAAR STUDIO 150 »

 

Registratie van concertje #1