Inge Vaandering wint Keep an Eye Textile & Fashion Award van € 10.000,-

14-09-2020
Verleden week donderdag presenteerde de afdeling Textiel & Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag haar nieuwe lichting ontwerpers. Voor de live show werd de binnenplaats van de monumentale modernistische academie omgevormd tot een arena.

Volg de Fashion Show: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Filmische videoregistratie

De afgestudeerde ontwerpers Hannakin Henriksson (SE), Haily Kim (KR), Hee Eun Kim (KR), Inge Vaandering (NL) en Eva Dimopoulou (GR) presenteerden ieder een up-close inkijk in hun collectie.
In verband met de Corona-maatregelen is voor dit jaar EXPOSED LIVE ontwikkeld. Een video-registratie die vijf afzonderlijke tableaus toont die je dicht bij de persoonlijke wereld van iedere ontwerper brengen.
De dynamische film nodigt uit om op een nieuwe manier naar de collecties te kijken. Je hebt volledige focus op de nieuwe perspectieven van de aanstaande generatie modevormgevers.

  • EXPOSED LIVE kwam tot stand in samenwerking met curator Maarten Spruyt en ontwerper Johannes Verwoerd.

Inge Vaandering wint Keep an Eye Textile & Fashion Award

Na afloop van EXPOSED LIVE werd ook de winnaar van de jaarlijkse Keep an Eye Textile & Fashion Award bekend gemaakt. De jury, bestaande uit mode-professionals Patrick van Ommeslaeghe en Branko Popovic, koos Inge Vaandering als winnaar.

Volgens hen verdient Inge de Award:
"In haar sterke visie op materiaal en ontwerp schuilt een sterk kunstenaarschap, een belangrijke eigenschap voor deze tijd. Met behulp van de Keep an Eye Textile & Fashion Award kan zij investeren in de verdere artistieke en inhoudelijke ontwikkeling van haar praktijk. De prijs van € 10.000,-, wordt toegekend ter ondersteuning van verdere ontwikkeling na het afstuderen.
Inge Vaandering presenteert een overtuigende en zintuiglijke afstudeercollectie. In haar sterke visie op materiaal en ontwerp schuilt een sterk authentiek kunstenaarschap, een belangrijke eigenschap voor deze tijd. De gelaagdheid van haar werk combineert meerdere disciplines en biedt interessante veelbelovende mogelijkheden voor verdere exploratie van haar praktijk als modevormgever."

Bekijk de video EXPOSED LIVE

Bekijk het foto-album