De winnaar van de Keep an Eye Young Designer Grant 2020 is bekend!

17-10-2020
Ieder jaar reikt Keep an Eye drie Young Designer Grants uit. Deze Grants waar Keep an Eye, de Dutch Design Foundation en de Dutch Design Awards elkaar in troffen worden zowel bij de Dutch Design Awards in juni als tijdens de Dutch Design Week in oktober jaarlijks gepresenteerd. Drie Awards, een hoofdprijs ter waarde van € 12.000,- en twee prijzen van € 9.000,- elk.

Volg de Young Desigers (Grant):
 < TERUG  VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Dutch Design TV!

De uitreiking van DDA 2020 kreeg dit jaar een nieuw, digitaal jasje. Dutch Design Week had dit jaar namelijk voor het eerst ‘DDW TV’. Een eigen studio waar vanuit DDA een talkshow wordt georganiseerd. Eén overkoepelende DDA Award Night worden acht ‘dedicated’ middagen, één per categorie. De middagen werden gepresenteerd door een fantastische host, Isolde Hallensleben. Wie zijn ze, wat doen ze én, bovenal, waar gaat hun project over? Trends en ontwikkelingen uit het werkveld passeerden de revue, met als klap op de vuurpijl de bekendmaking van de winnaar. De Keep an Eye Young Designer Grants werden op 17 oktober uitgereikt. 

Winnaar Keep an Eye Young Designer Grant 2020 is...

Simon Dogger is een ontwerper die zichzelf een geheel nieuwe kijk moest aanwennen: die van non-visueel ontwerper. In de periode dat hij zijn gezichtsvermogen verloor, studeerde Dogger aan Design Academy Eindhoven en moest hij een lange pauze nemen. Hij keerde terug met een hernieuwd vermogen om te luisteren en voelen, en een sterke drive om zijn onafhankelijkheid te herwinnen. Simon Dogger ziet zichzelf als iemand die op een andere manier informatie opneemt en is als ontwerper op zoek naar meer inclusieve vormen van communicatie. Hij combineert visuele, auditieve en zintuiglijke middelen om de kwaliteit van leven te verbeteren, voor iedereen die baat heeft bij zelfbekrachtigende, intuïtieve tools die helpen contact te maken met anderen en de omgeving.

Bekijk hier het portfolio van Simon Dogger! 

Jury statement

'Simon Dogger herinnert de ontwerpwereld aan haar eigen beperkingen: hoe inclusief kan een ontwerp zijn voor een realiteit die de ontwerper zelf niet kent? Dogger opent daarmee een domein dat voor lang niet iedereen zichtbaar was, wat ook voorbij de context van het museum relevant is. Zijn holistische benadering en sterke samenwerkingen benadrukken dat er allerlei perspectieven nodig zijn voor een samenleving waarin iedereen zich vrij en zelfstandig kan bewegen. Simon Dogger bevraagt de inclusiviteit van onze openbare ruimte en wendt de technologie van gezichtsherkenning aan voor iets positiefs. Daarmee maakt hij van zijn beperking een kracht; hij gebruikt technologie zo vernuftig dat hij een werkelijk inclusief ontwerp en een rijkere ervaring creëert.'

Onderdompelen in design

Alle projecten van zowel de genomineerden als de winnaars zijn online te bekijken als onderdeel van het online, virtuele festival. Hoe werkt dat precies? Tijdens DDW kun je doorklikken naar de verschillende 3D exposities van de 24 DDA’ers. Genoeg te zien dus! 

Neem snel een kijkje op DutchDesignAwards.nl