Halve-finalisten Amsterdams Kleinkunst Festival bekend

23-12-2020
Ze staan te popelen. De zes nieuwe halve-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival! Je moet zeker lef hebben (en talent natuurlijk) om je als artiest te wagen aan cabaret in Corona-tijd. Ze zijn er klaar voor zodra de theaterdeuren weer opengaan. Dan springen ze voor klein publiek het podium op. Weest gewaarschuwd ...

Volg het Kleinkunst Festival:
 < TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Zij gaan dit jaar kriskras door kerkjes en zalen

En we stellen de zes halve-finalisten graag aan je voor:

Ze zullen de komende tijd kriskras door het land reizen om in theaterzalen, theaterkerkjes en op bijzondere locaties hun materiaal te testen.
In het Keep an Eye Masterclass programma zullen ondermeer Wimie Wilhelm en Lebbis acte de presence geven. Elke halve-finalist krijgt een regisseur met wie hij of zij toewerkt naar de halve finales op 4 en 5 april 2021 in De Kleine Komedie.
De finale is op 6 april 2021, ook in De Kleine Komedie. In de finale strijden de drie overgebleven artiesten om de felbegeerde AKF Sonneveldprijs (juryprijs), de AKF Publieksprijs en de Shaffy Cheque (een aanmoedigingsprijs die beschikbaar wordt gesteld door het Ramses Shaffy Fonds).
Het Amsterdams Kleinkunst Festival vindt alweer voor de 34e keer plaats.

Ayoub

Wat ís diversiteit eigenlijk? En wat is racisme? Is appelstroop echt lekkerder dan poedersuiker?
Dit zijn wezenlijke vragen waar we het niet vaak genoeg over hebben met z’n allen. Met zijn allereerste show als stand-up comedian, neemt Ayoub je mee in zijn gedachtengang over de dingen die hem bezighouden als 22-jarige Randstedeling in Brabant. Met een voorzichtige toon en een scherpe blik brengt hij beladen onderwerpen aan tafel en zingt hij er ook nog eens liedjes over. Hij relativeert de pijnlijke momenten door op tijd van perspectief te wisselen.

Boban Benjamin Braspenning

Na zes jaar aan de Universiteit, drie diploma’s op zak en prachtige carrièrekansen in ’t verschiet besloot Boban Benjamin Braspenning zich met bergen aan studieschuld als autodidact-artiest te wagen aan cabaret in Corona-tijd. Geheel volgens de Keynesiaans Economische traditie: ten tijde van crisis moet je investeren. En de Kleinkunst kan wel een impuls gebruiken. Met Branie is dat een investering voor de lange termijn. Want met zijn zang, rap, gitaar, piano en spoken word trekt Boban nú al volle zalen. Daar heeft hij immers het verkeerde voor gestudeerd.

Sanjeevani Hendriks

Ik had wel dood kunnen zijn. In 'Ik had wel dood kunnen zijn' geeft Sanjeevani een inkijk in het leven van een alleenstaand kind dat zichzelf opvoedt in een wereld zonder rolmodellen en schijnt zij haar eigen licht op het thema adoptie. In deze energieke voorstelling zien we iemand die veel vragen heeft, maar nooit antwoorden gaat krijgen. Lukt het haar, om zonder antwoorden, volwassen te worden?

van links naar rechts: Ayoub, Boban & Sanjeevani @Anne van Zantwijk
van links naar rechts: Ayoub, Boban & Sanjeevani @Anne van Zantwijk

n00b

In 'n00b speelt n00b' vliegen Isabelle en Laura door verschillende scènes heen. Ze zoeken schurend naar ongemak en vinden elkaar in snelle schakels, hiphop, techno en gevoelige chanson vanuit lady-perspectief. Ze proberen zich te verhouden tot maatschappij-kritische thema’s en tot hun eventuele onvermogen daar iets aan te doen. 'n00b speelt n00b' is een ode aan de eenlingen op deze wereld die er stiekem ook toe doen en zich hopelijk herkennen in de 2020 struggles van n00b.

Farida Laan

Een zenuwdokter heeft een obsessie voor dameslaarsjes. Zijn buurvrouw huldigt het principe dat pokdaligheid het beste uitkomt boven een zijden overhemd. Maar zij spelen geen rol in 'De Assistent'. Wel een wetenschapster die de gevoeligheid van brandwerende broeken bestudeert. Konijnen, hoefdieren, regenjassen, gootsteenontstopper, slappe handjes, dansjes en nietigheid. Taal, lust en verbeelding. En Dolly Parton.

Ramon Chartrer

In de rauwe muzikale cabaretvoorstelling 'Roestplaats' is er ruimte voor al onze manische hersenspinsels en diepste gevoelens. Hoe gaan we om met onze kwade kanten als we eigenlijk liefdevol willen zijn? Ramon Chatrer zingt en speelt vanuit het diepst van zijn wezen over dat wat we onderdrukken. Met het publiek duikt hij in de beerput. Hij weet grote, herkenbare gevoelens en sentimenten te vertalen in mooie, weemoedige liedjes. Even zullen we niet meer eenzaam zijn.

van links naar rechts: n00b, Farida & Ramon @Anne van Zantwijk
van links naar rechts: n00b, Farida & Ramon @Anne van Zantwijk