Over doorstuiven in de beeldende kunst

22-04-2021
Ze behaalde haar Bachelor of Fine Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en is daarna doorgestoven naar de master Visual Arts aan de St Lucas School of Arts in Antwerpen. Na haar afstuderen in Utrecht werd ze gespot en exposeerde ze in onze eigen Galerie Poulouff. Hoe is het nu met Natalia Ossef?

Volg de rubriek 'Hoe is het nu met? >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Op zoek naar een keerpunt

“Mijn werk is de afgelopen drie jaar enorm veranderd. Toen ik in 2014 exposeerde in Pouloeuff ging het allemaal heel snel. Mijn werk werd opgemerkt, en ik kreeg de mogelijkheid mijn werk te tonen tijdens veel verschillende tentoonstellingen. Toch voelde dat ik na verloop van tijd in een stramien terechtkwam en een nieuwe weg in moest slaan. Een master in Antwerpen en een residentie in Zuid-Spanje waren het keerpunt."

They all seemed separate (Frameworks series) They all seemed separate (Frameworks series)

Moeder Aarde

"Mijn vroegere werk, dat ook te zien was in Pouloeuff, verwees naar mijn familiegeschiedenis - ik ben geboren in Syrië. In mijn huidige werk leg ik de nadruk op de relatie tussen het individu en de omgeving. Stilte en overgave spelen hier een belangrijke rol. Culturele tradities van stilte en beweging waar ik historisch gezien mee verbonden ben vertaal ik nu in fotografie, objecten, video-performance en installatie. Door onderzoek te doen naar de bron, het verlorene, oftewel mijn geboortegrond, kom ik uit bij het vrouwelijke, het aardse en het goddelijke van Moeder Aarde.”

Lees meer over Natalia >

Natalia exposeert van 8 mei tot 4 juli in het Centraal Museum te Utrecht! Hier vind je meer informatie >

Be my Contemporary 2.3 (Bird Face series)
Be my Contemporary 2.3 (Bird Face series)