Met zijn allen op weg naar Wonderfeel 2021

01-06-2021
Luisteren en luieren op Wonderfeel. Wonderfeel is een driedaags muziekfestival voor alle leeftijden. Met de rijke diversiteit aan optredens daagt het bezoekers uit klassieke muziek in de volle breedte te ontdekken. Die uitdaging komt vooral ook door het jonge talent dat door het hele festival heen optreedt. Keep an Eye reikt dit jaar op Wonderfeel weer de Keep an Eye Productieprijs uit. Gaat dat zien, maar vooral ook horen!

Volg Festival Wonderfeel: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN > 


Uitverkocht binnen 1 dag!

Dat hadden ze niet verwacht bij Wonderfeel... Uitverkocht binnen één dag!
Gelukkig kregen ze afgelopen vrijdag het goede nieuws van de overheid dat het misschien tóch mogelijk is om meer bezoekers toe te laten. Hou de website in de gaten voor deze laatste plekjes!

De jaarlijkse Keep an Eye Productieprijs die uitgereikt wordt op het festival is in het leven geroepen om jonge creatieve makers in staat te stellen hun eigengereide artistieke ideeën en ambities tot leven te wekken. Met het geldbedrag kunnen zij een nieuwe, complete podiumproductie ontwikkelen, die tijdens Wonderfeel in première gaat en daarna langs andere festivals toert. Muziek staat daarin centraal, maar daarnaast wordt van de winnaar verwacht een samenwerking aan te gaan met andere (kunst)disciplines.

Vorig jaar kon het festival helaas niet doorgaan dus dit jaar worden wij getrakteerd op maar liefst twéé presentaties!

De winnaars bereiden zich voor...

Akim Moiseenkov, winnaar 2020

vrijdag 16 juli om 13:45 uur 
Hier meer info en tickets >

Wat is waarheid? Hoe kom je daar achter? En als je erachter bent, wil je er dan ook aan? Het zijn vragen die Akim Moiseenkov – winnaar van de Keep an Eye Productieprijs 2020 – stelt, omdat die ook op hemzelf betrekking hebben. Want is hij componist, uitvinder van rare muziekinstrumenten, zanger of performer? Of de malloot die Beethovens strijkersmuziek op synthesizer speelde? Misschien wil hij spelen met muzikale rituelen, of alleen maar zingen over de liefde. Niets is zeker. We zullen moeten falsifiëren, verifiëren en consolideren.

Akim heeft het afgelopen jaar benut om de show Falsify vorm te geven. Zo heeft hij besloten om de liedjes uit de voorstelling ook uit te brengen op een EP en zijn er muzikale relieken in ontwikkeling die tijdens uitvoeringen gekocht kunnen worden.

“In de eerste week van mei 2021 hebben we in de montagestudio gezeten, waarin ik samen met regisseur Jochem Stavenuiter (Toneelgroep Bambi) aan de vorm van de voorstelling heb gewerkt.

Een try-out hiervan is op 6 mei via livestream te zien geweest bij Splendor Amsterdam. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen - de voorstelling is in de allerlaatste fases van ontwikkeling en er wordt hard naar de première op Wonderfeel 2021 toegewerkt!”

Celia Swart, winnaar 2021

zondag 18 juli om 21:15 uur & 22:00 uur 
Hier meer info en tickets >

De veelzijdige componist, kunstenaar en saxofonist Celia Swart (1994) won de Keep an Eye productieprijs 2021 voor jonge, creatieve makers. Met haar geldprijs maakte ze voor Wonderfeel de multimedia-productie When we face…, die draait om isolatie en eenzaamheid. Het Lip Stick Percussion Duo verklankt enerzijds de geborgenheid, anderzijds de beklemming daarvan. Het contact tussen die uitersten wordt online gelegd. Een offline ontmoeting behoort tot de mogelijkheden. Maar of die soelaas zal bieden…?

“De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan het concept en de muziek, wat weer een nieuwe uitdaging was omdat ik nog nooit eerder voor 2 percussionisten heb geschreven.

De open huisjes waar de percussionisten in zullen gaan spelen zijn zo goed als af. Het enige wat mij nog te doen staat in juni zijn de visuals maken en te repeteren met de musici!”

Wij wensen de winnaars heel erg veel succes in deze laatste weken en kijken uit naar deze bijzondere presentaties!