Winnaar Maker zoekt Maker #4/ The Colors of Music

10-06-2021
Het project waarin Keep an Eye matchmaker wordt, waardoor een componist de perfecte tekstschrijver vindt. Of een circusclown zijn/haar kleding-designer. Een startende band hun fotograaf, enzovoort, enzovoort. Hebben twee partijen elkaar via ons gevonden? Dan kunnen ze samen aan de slag gaan met het projectplan/begroting en deze indienen om zo aanspraak te maken op maximaal € 2500,-.

Volg Maker zoekt Maker: 
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


Ga naar Maker zoekt Maker >

En de winnaar is .......

De Keep an Eye Foundation presenteert met trots het nieuwe Maker zoekt Maker project dat dit kwartaal financiële ondersteuning krijgt ter waarde van € 2.500,-!

Het gaat deze keer om het zintuigen prikkelende project the Colors of Music, een samenwerking tussen urban artist Jacopo Grilli (Academie van Bouwkunst) en Duo Era (celliste Khrystyna Kulchynska & harpiste Dafne Paris CvA). 

The Colors of Music

een project waar muziek wordt vertaald naar beeld 

Jacopo en Duo Era geloven in de samenwerking tussen verschillende disciplines om een hogere vorm van expressie te kunnen bereiken. Op deze manier laten zij ons een alternatieve vorm zien van communicatie tussen de twee kunstvormen en de overdracht naar het publiek.

Als muzikant wil het duo een breder publiek aanspreken door de combinatie met grafische kunst en animatie. Als Urban Designer wil Jacopo gebruik maken van muziek en beeld om de leegte te vullen van ongebruikte en ongewone openbare ruimtes in de stad. Ze begonnen bij de theorie van klank-naar-kleur; synesthesie, waarbij klank bij sommige mensen een ervaring van kleur, vorm of beweging oproept. Kunstenaars zoals Kandinsky en componisten als Scriabin en Ligeti beweerden dat zij muziek zagen als kleuren en gebruikten synesthesie op deze manier als inspiratie voor hun werk.

The Colors of Music wil dit concept graag vertalen naar performance in publieke ruimtes. Klassieke muziek zou volgens hen niet alleen te vinden moeten zijn in concertzalen, maar juist toegankelijk moeten zijn voor degene die daar normaliter niet mee in aanraking zou komen. Met behulp van het medium van visuele kunst hopen zij een breder publiek te kunnen bereiken!

Jacopo Grilli 

Jacopo Grilli is een Urban Designer en kunstenaar uit Milaan (IT). Hij studeerde in 2015 aan de Politecnico di Milano en vervolgde zijn opleiding als Urban Designer aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam in 2020.

Hij gelooft dat de kracht van verbeelding en beeldende kunst een breed scala aan mogelijkheden kan creeren bij de zoektocht naar ontwerpoplossingen voor de toekomst.

Naast zijn werk als designer in Amsterdam is hij bezig met een multidisciplinair kunst-onderzoek getiteld: Art of Cities.

Bekijk hier meer >

Duo Era

Het Duo Era bestaat uit celliste Khrystyna Kulchynska en harpiste Dafne Paris. Ze leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar ze momenteel studeren. Een van de sterke punten van dit ensemble is de sfeer en de manier waarop zij hun uiteenlopende achtergronden en cultureel erfgoed (Italiaans, Nederlands, Oekrains en Russisch) verwerken in hun muziek. De belangrijkste doeleinden van het Duo zijn de uitbreiding van het repertoire voor deze combinatie van instrumenten en het creëren van interdisciplinaire performances. Momenteel werken ze aan projecten waarin muziek, beeldende kunsten en poëzie samenvloeien. Naast hun duo zijn ze actief in verschillende orkesten en ensembles en treden regelmatig op in de belangrijkste steden van Europa.
 

Wij wensen Jacopo, Khrystyna & Dafne heel veel succes bij het ontwikkelen van hun project en kijken er met veel plezier naar uit om ze live te kunnen bewonderen!