Mijn naam is Rosa. Rosa Spier. Nieuwe samenwerking met het Rosa Spier Huis

17-06-2021
Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

DE AGENDA

vrijdag 10 september 2021 - 
Chieko Donker Duyvis & Menestréis >
vrijdag 24 september 2021 -
Lotte Velvet en meer >
vrijdag 8 oktober 2021 -
Pieternel Tils & Jorian van Nee >
vrijdag 22 oktober -
Nova College Dans >
vrijdag 12 november 2021 -
Willem Abelen Quartet >
vrijdag 26 november 2021 -
Theatergroep Matrose >
vrijdag 10 december 2021 -
Santiago Trio >
vrijdag 17 december 2021 -
Dans Mime Theatergezelschap Tinaninani >

De verdere invulling van de agenda vind je hier zo spoedig mogelijk.
Entree gratis: in verband met de placering vanwege Corona-maatregelen kun je vanaf een maand voor de voorstelling een plaats reserveren via de receptie van het Rosa Spier Huis: 035-5386797 (09:00-17:00 uur) of via evenementen@rosaspierhuis.nl
 


Volg de serie 'Jong en oud'
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Jong en oud door kunst verbonden 

Want een kunstenaar gaat nooit met pensioen?

De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong talent op het gebied van de kunsten. Juist daarom gaan het Rosa Spier Huis en Keep an Eye samenwerken in het project ‘Keep an Eye - Jong en oud door kunst verbonden'.
Om contact tussen kunststudenten, jonge kunstenaars en ervaren kunstenaars te stimuleren komt er een serie uitvoeringen op het terrein van de podiumkunsten. Jongeren kunnen hun talenten verder ontwikkelen en ervaring opdoen. Oudere kunstenaars blijven betrokken bij ontwikkelingen in hun vakgebied.

Ook doen de studenten op deze manier podiumervaring op. De serie ‘Keep an Eye – Jong en oud door kunst verbonden’ vindt plaats tijdens het culturele seizoen (september tot en met mei) en omvat een avondvullend programma met negen concerten en negen dans- en theatervoorstellingen. De uitvoeringen vinden plaats in de Anna Stibbe Concert- en Theaterzaal van het Rosa Spier Huis. 

Meet and greet met jong en oud

Eenmaal per maand wordt er muziek geprogrammeerd (klassiek, jazz, wereldmuziek of crossover) en eenmaal per maand theater of dans. De serie is gratis toegankelijk voor bewoners en bezoekers. Misschien moet je in verband met de Corona-maatregelen wel even een ticket reserveren. Het aantal beschikbare plaatsen kan afhankelijk zijn van de dan geldende voorschriften. Verdere details zijn vanaf begin september bekend.

Na afloop is er een ‘meet and greet’ met artiesten en bewoners in het Galeriecafé

Lees hier meer over het Rosa Spier Huis >