HKU, Keep an Eye, Galerie Pouloeuff en FotoFestival Naarden presenteren:

05-07-2021
Met ingang van 2020 werkt Keep an Eye samen met de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Jaarlijks krijgen drie veelbelovende studenten een stipendium van € 10.000,-. In de samenwerking met de HKU zoeken wij wel meer naar interdisciplinaire projecten dan wij tot nu toe deden in de fotografie. En dat leverde de eerste drie winnaars op, die nu tijdens FotoFestival Naarden in onze Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting exposeren.

Volg de HKU Photography Stipendia
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Nestel je in de praktijk van jouw werkveld

Het Keep an Eye Photography stipendium is bedoeld om afgestudeerden, die met het medium fotografie werken, direct na het afstuderen ondersteuning te bieden en hen een financiële stimulans te geven. Het stipendium draagt op deze manier bij aan de profilering als maker/beginnend kunstenaar en maakt het mogelijk voor de pas afgestudeerden om zich (met behulp van coaching) te nestelen in de praktijk van een bij hem of haar passend werkveld.

De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 10.000,- waarvan € 2.500,- gereserveerd is voor coaching. Studenten van de richtingen Photography en Fine Art maken kans op het stipendium, met als criterium dat fotografie een wezenlijk onderdeel uitmaakt van het eindexamenwerk.

De jury bestond in 2020 uit Roy Cremers (oprichter van crowdfundingplatform Voordekunst), Mariama Attah (redacteur en curator fotografie) en Sêma Bekirovic (kunstenaar).

Bezoek hun expositie
in Galerie Pouloeuff »
 

Winnaar: Geertje Brandenburg - Fine Art 

 

Winnaar: Nathalie van der Straten - Folkersma - Photography 

 

Winnaar: Daan Russcher - Photography