Amsterdam als Jazz-centrum van de wereld!

04-07-2022
Afgelopen week was het éindelijk weer zo ver! Na twee jaar online versies van de Summer Jazz Workshop gevolgd te hebben, verzamelden jazztalenten van over de hele wereld zich opnieuw op het Conservatorium van Amsterdam voor een week vol workshops, lessen, masterclasses, sessies en concerten.
Foto's hierboven: Jaap Kroon Foto's hierboven: Jaap Kroon

Volg de Summer Jazz Workshop: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Ze kregen les van de Groten der aarde

Waaronder Dick Oatts, Michael Mayo, John Riley en natuurlijk kon ook Justin DiCioccio niet ontbreken. Voor het Conservatorium van Amsterdam was het een waar feest om dit bijzondere event opnieuw te mogen hosten. De deelnemers werkten een week lang in ensembles en kregen ook privéles. Er waren jamsessies door de hele stad en er werden vrienden voor het leven gemaakt.

Dit keer geen Big Band maar een Large Ensemble

De week werd afgesloten met een concert in de Amsterdam Blue Note, waar het Large Ensemble onder leiding van Nils van Haften een fantastisch programma neerzette. Het concert was dit jaar een ode aan gastdocent Dick Oatts, die al sinds jaar en dag bij de Summer Jazz Workhop betrokken is en ook door het jaar heen een graag geziene gast is op het CvA.

Arrangementen van Richard de Rosa van het album “Brassworks” (een studioalbum van Dick Oatts en Gary Dial) werden speciaal voor het large ensemble bewerkt door studenten Chris Muller en Seen Tung Lee en uitgevoerd met niemand minder dan Dick Oatts zelf als gastsolist. Het werd een bijzondere avond waar het plezier van af spatte!

Wat blijft zijn de foto's

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen