Regen bij zonneschijn. Filmstudenten letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet

07-07-2023
Wij boften, op een snikhete dag (vrijdag 7 juli) zaten wij samen met veel andere filmliefhebbers in de donkere en koele bioscoopzaal van Eye Filmmuseum in Amsterdam. Vol verwachting, welke mooie afstudeerfilms heeft Lichting 2023 van de Nederlandse Filmacademie gemaakt?

Volg het Filmfestival:
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


Prijzenregen voor filmstudenten op warme zomerse dag

Studenten kondigden hun eigen film aan die vervolgens te zien was op het grote doek van zaal 1. In de ochtend passeerden documentaires en in de middag de commercials en de fictiefilms. Het mooie van deze dag was dat je zo veel korte films zag en dat je elke keer in een compleet nieuwe sfeer en verhaal dook.

Een veelvoorkomend thema: verstikkende familiebanden. Soms beklemmend, soms ook met veel humor. Prachtige filmische shots en soms juist rauw. Kortom veel diversiteit. Alsof dat nog niet genoeg was werden aan het einde van de dag ook diverse prijzen uitgereikt. Het hoogtepunt van het Keep an Eye Filmacademie Festival voor veel van de studenten. Deze prijzen werden ter beschikking gesteld door verschillende partners van de Nederlandse Filmacademie waaronder de Keep an Eye.

Winnaar Keep an Eye Filmscore Award 2023:

Gregory Ney met de score voor Merhamet

De jury bestond uit Mojan Alaiyeh (componist), Michel Schöpping (sound designer) en Bob Zimmerman (componist, tevens juryvoorzitter).

Uit het juryrapport:
" Voor de jury is de winnende componist degene die een score heeft geschreven met minimaal compositorisch materiaal om een maximaal dramatisch effect te bereiken. Met slechts een paar goed gekozen intervallen en met een uitgewerkte kleine en mooie instrumentatie (...), raakte de score, in combinatie met de beelden, ons hart vanaf de eerste scène van de film.’’

De jury gaf daarnaast een special mention voor Emanuele Pellegrini voor de score van the resurrection of a leaf.
De Keep an Eye Filmscore Award bestaat uit een geldbedrag van € 3.500,- (winnaar) en € 500,- (special mention) te besteden aan apparatuur en verdere professionele ontwikkeling.

Alles over alle andere prijswinnaars >

Een dag vol films in foto's (...)