Winnaar Nienke Nasserian op Festival Wonderfeel (na wat zelfhulpboeken...)

25-07-2023
Afgelopen weekend was het weer zo ver. De hoogste tijd voor een nieuwe editie van Festival Wonderfeel! Op het 25 hectare grote natuurgebied in ‘s Graveland lagen, op wandelafstand, zeven podia met elk een eigen muzikaal karakter – voor ieder wat wils dus! Wonderfeel in de meest letterlijke vertaling, staat voor ‘wondergevoel’. Je goed voelen en verwonderen over al het moois!

Volg Festival Wonderfeel
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Zelfhulpboeken, podcasts, TED-talks en retraites ...

Wonderfeel in de meest letterlijke vertaling, staat voor ‘wondergevoel’. Je goed voelen en verwonderen over al het moois! Laat dat nou prachtig aansluiten op de compositie van Keep an Eye Productieprijswinnaar Nienke Nasserian. Na alle zelfhulpboeken, podcasts, TED-talks en retraites gericht op zelfhulp, vond zij het de hoogste tijd voor de eerste zelfhulp-opera.

Op de wat druilerige zaterdagmiddag waren wij te vinden op de Bosplek, waar Nienke de première van haar compositie RISE speelde. En wij waren zeker niet de enige! Het bijzondere podium, verscholen in de ‘s Gravelandse bossen, was afgeladen met mensen die benieuwd waren naar de compositie van de klassiek geschoolde sopraan en theatermaakster. En misschien waren er ook mensen die ook wel toe waren aan wat nieuwe inzichten op het gebied van zelfhulp!

Tappen op blote voeten

De bijzondere voorstelling van Nienke, op het podium vergezeld door Demos Hoorn op verschillende (deels elektronische) percussie-instrumenten, nam de luisteraar mee op een reis door haar eigen ervaringen op het gebied van zelfhulp. Van auraspray tot mantra’s en van (te) veel boeken lezen tot (te) veel ongevraagd advies geven.

Ook het publiek mocht deze middag aan de bak! Als eerste werd gevraagd de schoenen uit te doen, om goed te kunnen aarden en gegrond te zijn. Maar daar bleef het niet bij! Van (vinger-)tappen op je voorhoofd, armen en zij tot jezelf omarmen en meezingen met haar transcenderende loops – alles werd uit de kast getrokken om ook de luisteraar mee te nemen op een zoektocht naar de meest werkende hulpmiddelen voor welbevinden.

Tot een echte conclusie komt het niet in de voorstelling en misschien is dat maar goed ook. Op die manier kan ieder die haar voorstelling bezoekt een eigen onderdeel onthouden en meenemen en inzetten als zelfhulp wanneer nodig. En blijft de noodzaak voor het spelen van deze bijzondere voorstelling een welkome toevoeging en afwisseling op het reeds bestaande zelfhulp-arsenaal!

Het Parool over Nienke >
De NRC over Nienke >

Blader hier door de boeken, sorry, foto's

Foto's: Pieter Kunnen en Ron van Ewijk
Foto's: Pieter Kunnen en Ron van Ewijk