De KC Awards: van dansende sounddesigner tot jazz zangeres met strijkers (en een KaE winnares)

29-09-2023
Een KC Awardnight die naar meer smaakt! Sinds 2019 wordt er namens de Keep an Eye Foundation op het Koninklijk Conservatorium Den Haag jaarlijks de Keep an Eye Talent Award Klassiek uitgereikt aan een van de excellente studenten van dat jaar. Dit jaar voor het eerst op een ander podium …

Volg Side by Side / Talent Award: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Multi-talentvol concert 

Tijdens deze bijzondere avond in de Conservatoriumzaal van Amare brachten prijswinnaars van verschillende afdelingen van het Koninklijk Conservatorium een gevarieerd programma ten gehore.
De Stichting Instrumentenfonds KC helpt studenten van het Koninklijk Conservatorium bij de bruikleen en aanschaf van instrumenten. Daarnaast looft het Instrumentenfonds al vele jaren prijzen uit aan de beste eindexamenkandidaten.
Ook het Fund for Excellence en de Konrad Boehmer Foundation reikten dankzij hun begunstigers prijzen en beurzen uit aan getalenteerde studenten.
Naast deze talenten, werden musici aan het publiek voorgesteld die onderscheiden zijn voor het research-onderdeel van hun masterprogramma.

De avond ging alle kanten op

Idil Yunkus en Jernej Mišič
Idil Yunkus en Jernej Mišič

Van een virtuoos klassiek pianist, tot een dansende sounddesigner. Van een jazzzangeres die met strijkers teruggaat naar haar roots tot een bijna theatrale vertelling van een klassiek zangeres en haar pianist. 
Deze avond ging alle kanten op! Voor ons was natuurlijk de kers op de taart het fenomenale optreden van harpist Jernej Mišič die onze Talent Award vorig jaar won en dit jaar zijn onderzoek aan ons mocht laten horen. 
De Sloveense student, die al op zijn zesde levensjaar besloot om harpist te worden, is via een inspirerende mentor begonnen met studeren in Italië, waarna hij in Den Haag zijn bachelor studie met vlag en wimpel heeft afgerond. 
Met de Keep an Eye Talent Award kreeg hij de mogelijkheid zijn masteronderzoek verder te verdiepen, masterclasses te volgen in heel Europa en Sloveense harp-muziek op zo veel mogelijk plekken te laten horen.

Keep an Eye Talent Award Klassiek winnaar 2023:

Idil Yunkus (viool)

Naast de prachtige optredens werd ook de Talent Award Klassiek 2023 uitgereikt aan violiste Idil Yunkus.

De jury schreef: 'Idil heeft met haar “10 met onderscheiding voor de uitvoering van de Caprica van Hrisotoskov” op haar bachelorexamen laten zien wat een enorm muzikaal talent ze herbergt. Ze combineert in haar spel raffinement met een uitmuntend technisch niveau en een overweldigende podiumprésence. Tijdens haar eindpresentatie nam ze het publiek mee, zowel in haar uitvoering, als in de mondelinge toelichting die ze gaf op de werken. Met haar masterstudie wil Idil zich gaan verdiepen in de samenwerking tussen Diaghilev en Stravinsky in het ontstaansproces van de Sacre du Printemps. Idil heeft het werk goed leren kennen als concertmeester van de NJO Winter Tour in 2023, maar wil die praktische ervaring nu doorontwikkelen in haar master traject.'

Zij ontving dit jaar het KaE Awardbeeldje met het prijzengeld en wij mogen haar volgend jaar bewonderen op de KC Awards 2024!

Bekijk hier nog wat foto's

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen