Festival Circolo: Over een dia/boloshow en met Keep an Eye door het oog van de hoepel

19-10-2023
Het weer zat een beetje tegen, maar een avondje dia's kijken zat er niet in ... Want circus is up and coming! Al weer voor het vijfde jaar op rij mochten wij het nieuwste talent van de Fontys School of Fine and Performing Arts bewonderen in hun eigen Fontys-tent. De drie gelukkige winnaars van de Keep an Eye Circus and Performance Award 2023 werden de afgelopen maanden geholpen door de experts van Buro Piket.
Foto: Juliette de Swarte Foto: Juliette de Swarte

Volg The Circus and Performance Arts:
< TERUG   VERDER >   
Naar alle berichten >


Alles over Festival Circolo >

Houtsnipper jubileum

De mensen van bureau Piket hielpen hen om hun eindexamenvoorstelling te ontwikkelen tot een professionele productie. Met als kers op de taart… een eigen plekje op Festival Circolo! De spanning was te snijden op het moment dat de studenten de stampvolle tent binnenliepen. Aangemoedigd door hun collega’s en een zeer enthousiast publiek speelden ze de sterren van de hemel. De regen op het tentzeil maakte het extra gezellig en heeft niemand weerhouden om het mooie festival te bezoeken.

We mochten genieten van:

Diabolo Duo - Jannis Kaske & Justin Müller
Twee diabolo-artiesten verkennen hun vriendschap. Twee performers bouwen met een reeks draaiende apparaten aan een surrealistische vertoning. De twee metgezellen vinden zich op een complex kruispunt in hun levens en gaan op een speelse verkenning om de balans te behouden in hun vriendschap. Ze draaien om elkaar heen, anticiperen op elkaars handelingen, uiten emoties en ontdekken de kleinste openingen in elkaars ruimte. Allemaal geuit via een andere dierbare levenscompagnon: de diabolo. De voorstelling keek als een prachtige golvende choreografie, vol humor en vakmanschap!

Insurgentes - La Cosecha / Project JJ  / The Berkey - Structure #1 (Foto's: Festival Circolo)
Insurgentes - La Cosecha / Project JJ / The Berkey - Structure #1 (Foto's: Festival Circolo)

Insurgentes; La Cosecha - Micaela Castrillo Vargas & Itzel Sandoval Valladares 
Twee latina’s nemen een frisse duik in hun roots. La Cosecha is een hartverwarmende en grappige voorstelling van twee Latijns-Amerikaanse vrouwen die na hun emigratie uit hun thuislanden een stukje van hun wortels in elkaar vinden. Via circus en fysiek theater transformeren ze van individuen tot een collectief lichaam en ontdekken zo elkaars ware identiteit en een gevoel van verbondenheid. Met Latijns-Amerikaanse muziek en betoverende visuele elementen viert deze inspirerende show cultuur en vriendschap. 

The Berkey - Erik Berkey
Een ontmoeting tussen zacht vlees en hard staal. In een zoektocht naar onafhankelijkheid in bevestiging, heeft Chinese paal-artiest Erik Berkey een constructie van 6 meter hoog gebouwd die zichzelf omhoog kan houden. Met dit wonderlijke bouwwerk als metgezel verkent hij de ontmoeting tussen het zachte menselijk lichaam en het harde staal. Dit bouwwerk zullen we nog wel terugzien in circuswereld!

  • We hebben al menig circus-talent zien doorstromen naar andere mooie festivals in heel Europa en wensen ook deze nieuwe makers heel veel succes met hun carrière!

Bekijk hier nog even de foto's

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen