Houd dit in het oog: Keep an Eye on New Screenwriters

28-06-2024
Sinds kort heeft Keep an Eye een nieuwe samenwerkingspartner: Scriptbank. Scriptbank zoekt nieuwe getalenteerde scenarioschrijvers voor producenten, omroepen en platforms. Zij leren schrijvers kennen via een netwerk van scriptcoaches, scenariodocenten en talenthubs, door scripts of opdrachten te lezen en schrijvers mee te maken in workshops. Scriptbank organiseert verschillende kennismakingsvormen, helpt om ideeën te ontwikkelen tot pitches of scripts en adviseert over het samenstellen van schrijfteams.

Volg de New Screenwriters: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Vind je plek maar eens in de filmbusiness

Donderdag 20 juni presenteerde Scriptbank samen met de Keep an Eye Foundation de nieuwe lichting scenarioschrijvers van acht schrijfopleidingen. Zo’n dertig scenarioschrijvers die in 2024 afstuderen, presenteerden zich aan producenten, regisseurs en scenaristen.

Ieder jaar studeren nieuwe scenarioschrijvers af aan verschillende opleidingen. Dan staan ze voor de grote opgave om hun plek te vinden in de filmbusiness: producenten en regisseurs benaderen, ervaring opdoen, indienen bij fondsen. Kortom: een eerste kans krijgen.
De afstuderende scenarioschrijver sneeuwt vaak onder bij de première van een afstudeerfilm, of studeert af als eenling binnen een andere kunst- of schrijfdiscipline. Daarom willen we nieuwe scenarioschrijvers een aantal ontmoetingen bieden, zodat ze een start kunnen maken in het professionele veld. Want een carrière begint met een persoonlijke klik!

Na een kort plenair programma kregen de alumni een reeks kennismakingsgesprekken (speeddates) met filmprofessionals. Deze gesprekken werden vooraf ingedeeld om zo de kans op succes nog groter te maken. Het was een bijzonder geslaagde middag en er zijn al een aantal concrete afspraken gemaakt. Dit smaakt naar meer!