Filmmuseum Eye opent de ogen, nou ja zalen, voor lichting '24 van de Filmacademie

02-07-2024
Het Keep an Eye Filmacademie Festival is weer van start gegaan! Op de dag voor relaties waren alle eindexamenfilms te zien in Cinema 1 van Filmmuseum Eye. Het was opnieuw een indrukwekkende lichting met zeer persoonlijke, indringende verhalen en met een grote maatschappelijke relevatie. Je kunt het festival nog tot en met zondag 7 juli bezoeken in Eye en op de Filmacademie zelf.

Volg het Filmfestival:
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


We bleven achter in diepe stilte

Tijdens deze dag werd ook de Keep an Eye Filmscore Award uitgereikt aan componist Stijn Valentijn Grul (Master Composing for Film) voor de eindexamenfilm ‘Mijn Lief Kind’. Componist Pepijn Peeters kreeg een special mention voor de muziek voor de eindexamenfilm ‘Teken mij een thuisland’.

De jury over de winnaar

De jury bestond uit Mojan Alaiyeh (componist), Michel Schöpping (sound designer) en Bob Zimmerman (componist, tevens juryvoorzitter). Zij waren allen zeer onder de indruk van de composities voor de eindexamenfilms.

Uit het juryrapport:
"Voor de jury is de winnende componist degene die een opvallend diverse score heeft geschreven; van popsongs die expliciet verwijzen naar een periode tot een intelligente sfeerbepalende underscore en een emotioneel strijkkwartet. (…) Door een intense samenwerking met de regisseur is de muziek in dramaturgie, niveau en balans volledig geïntegreerd in het drama van de film en ondersteunt het zonder ooit op te dringen. We werden diep geraakt door de film en de partituur en bleven achter in diepe stilte."

De Keep an Eye Filmscore Award bestaat uit een geldbedrag van € 3.500,- (winnaar) en € 500,- (special mention) te besteden aan apparatuur en verdere professionele ontwikkeling.

  • Het Keep an Eye Filmacademie Festival is nog tot en met 7 juli te bezoeken in Eye Filmmuseum en de Nederlandse Filmacademie. 
    Meer informatie >