"Een oorverdovend applaus en de tweede prijs!"

Interview met het Tamara Lukasheva Quartet uit Keulen

10-04-2015
Ze kregen een geweldig applaus van het publiek. “Wie ons niet durfde uit te nodigen heeft nu een goede reden om dat wel te doen".

Het Tamara Lukasheva Quartet uit Keulen werd tweede bij de Keep an Eye International jazz Award.
“Wie ons niet durfde uit te nodigen heeft nu een goede reden om dat wel te doen.”

Jullie sleepten de tweede prijs in de wacht tijdens de Keep an Eye International jazz Award, had je dit verwacht?
“Ik denk dat je tijdens de wedstrijd niet kunt nadenken over wat je kunt winnen want het gaat uiteindelijk om de muziek. We vonden het fantastisch om naar Amsterdam te komen en hier te spelen en dat we tweede werden was extra bijzonder en onverwacht.”

Jullie kregen ook masterclasses van componist John Murphy en zanger en gitarist Raul Midón, konden ze jullie nog wat leren?
“Het is fantastisch om met zulke grote muzikanten te kunnen praten. Tegelijk vertelt hun muziek mij soms zoveel meer dan de woorden.”

Bij het publiek waren jullie een van de grote favorieten, maar waarom koos de jury jullie denk je?
“Ha dat kun je de jury beter vragen! Ik sprak een aantal juryleden na afloop en ze hadden het vooral over de originaliteit en hoe we als band samenspeelden. Ik denk dat het daarin zat.”

Een héél goede reden om hen uit te nodigen!

Wat vond je van jullie concurrenten, de andere bands? 
“Het niveau was heel hoog. Ze hadden allemaal hun eigen muzikale stijl, het was echt geweldig om de andere bands te horen spelen.”

Denk je dat de award je verder helpt in je carrière? 
“We zijn heel blij met de prijs en ik denk zeker dat het de band helpt. En ik hoop dat het voor organisatoren die maar niet kunnen beslissen of ze ons uitnodigen om te komen spelen een goede reden is om dat nú wel te doen.”

Wanneer kunnen we jullie weer zien optreden? “We spelen nog niet in Nederland, maar wel in Duitsland en binnenkort komt onze cd uit. Je kunt onze website www.tamaralukasheva.com in gaten houden voor de nieuwe CD en optredens.”


VERSLAG FINALE >