Home » Projecten » Spacemakers in Pouloeuff Beeldende kunst - masterclass

Spacemakers in Pouloeuff Beeldende kunst - masterclass

vanaf 2018

Vijf jonge getalenteerde kunstenaars namen in de zomer van 2018 (samen met Tanja Smeets) hun intrek in Galerie Pouloeuff. Het was voor het eerst dat de galerie gedurende een maand een experimenteerruimte voor jonge talenten werd.

'De kunst begint eerst daar, waar de nabootsing eindigt' - Oscar Wilde


Volg Keep an Eye Spacemakers: 
2023 >   2022 >   2021 >   2020 >   
2019 >   
2018 >


Wat anderen zeggen:

Tanja Smeets - Beeldend kunstenaar:
'In mijn beelden laat ik grote structuren groeien langs muren en plafonds, de ruimte in. Ik verken in mijn werk deze groeiprocessen, zowel in de openbare ruimte als in tentoonstellingen. Tijdens de opbouw van de installatie verweef ik de structuren steeds verder met de architectonische omgeving, totdat het werk een schijnbaar vanzelfsprekende plek gaat innemen en autonoom door lijkt te groeien

De kunstenaars kregen carte blanche en werden begeleid door beeldend kunstenaar Tanja Smeets. Zij werkt zowel nationaal als internationaal aan projecten en installaties in musea, tentoonstellingsruimtes en de publieke ruimte.  

Vijf kunstenaars met totaal verschillende stijlen, materiaalgebruik en conceptuele ideeën gingen de hele maand september samen aan het werk in Galerie Pouloeuff. 
De kunstenaars werkten op locatie, waar samenwerkingen konden ontstaan en zij werden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te stappen en hun eigen artistieke praktijk te vernieuwen. Bovendien kwam hun werk op een nieuwe manier onder de aandacht van het publiek.'

Spacemakers #1 in 2018

Spacemakers #2 in 2019