Home » Projecten » On the Wall Beeldende kunst - experimenteel

On the Wall Beeldende kunst - experimenteel

2009

Voor het On The Wall project nodigde de Keep an Eye Foundation 16 jonge kunstenaars uit om een eigentijdse wandschildering te maken. Daarmee werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lange geschiedenis van de muurschilderkunst. Van de graffiti van Keith Haring, een kerkelijk fresco, tot de allereerste rotstekening in Lascaux.
De Westergasfabriek in Amsterdam De Westergasfabriek in Amsterdam

'De kunst begint eerst daar, waar de nabootsing eindigt' - Oscar Wilde

Volg The Wall:
HIERONDER


Een meer dan zes meter hoge houten toren fungeerde als drager. De toren was verdeeld in zes horizontale stroken van een meter hoog en zestien meter lang, die zich om het rechthoekige volume slingerden. Ze werkten als regels die je kunt lezen en zo verandert de toren in een bundeling van beeldverhalen. 

De affiche De affiche

Kunstvlaai

Deze toren was een blikvanger tijdens de Kunstvlaai op de terreinen van de Westergasfabriek in Amsterdam. Deze alternatieve kunstbeurs werd in 1997 voor het eerst georganiseerd als reactie op de KunstRai (nu bekend als Art Amsterdam). De Kunstvlaai is een uniek podium voor aanstormend talent en experimentele, niet commerciële kunst in Amsterdam.

De kunstenaars die deelnamen aan dit project waren: Sanne Luijben, Ibrahim R. Ineke, Arnar Ásgeirsson, Styrmir Örn Gudmundsson, Daan Roukens, Karina van Bezooijen, Rainbow Soulclub (Ebby Addo, Hinde Chaatouf, Nadja van de Griendt, Nicole Jansen, Fanny Kriek, Nikki Ootjers, Josje Peters, Marieke Verlangen, Veerle Verstappen, Michèlle Willemsen, Saskia Janssen en George Korsmit).

  • Bekijk de video voor het Keep an Eye Paviljoen op de Kunstvlaai 2010!

De communicatieve kracht van kunst

De Keep an Eye Foundation was initiatiefnemer en opdrachtgever van On the Wall initiatief. Het concept werd met het Sandberg Institute en curator Gijs Frieling verder uitontwikkeld. Deze kunstenaar hecht grote waarde aan de communicatieve kracht van kunst. Zoals ook bleek uit zijn muurschilder project "Dr. Faustus" in W139.