Home » Projecten » Keep an Eye Photography Stipendium Fotografie in multidisciplinaire zin

Keep an Eye Photography Stipendium Fotografie in multidisciplinaire zin

Vanaf 2020

In 2020 werkt Keep an Eye samen met een nieuwe partner op het gebied van fotografie. Fotografie in een bredere zin dan waar wij tot nu mee bezig waren. Het concrete plan vind je hier!

'Je eerste 10.000 foto's zijn je ergste' - Henry Cartier-Bresson


Volg de HKU Photography Stipendia:
2023 >   2022 >   2021 >   2020 > 


 Nieuwe partner fotografie, jaarlijks drie stipendia

In 2020 worden voor het eerst de Keep an Eye Photography Stipendia bij de Hoge School voor de Kunsten Utrecht uitgereikt. De stipendia geven aanstormend fotografietalent de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en een zelfstandige beroepspraktijk op te zetten. De stipendia dragen op deze manier bij aan de profilering als beginnend kunstenaar. Met behulp van coaching gaat de afgestudeerde aan zijn of haar profilering werken.

De klassieke fotografie is de afgelopen jaren meermaals geherdefinieerd. Daardoor zijn de stipendia niet alleen gereserveerd voor afstudeerders van de studierichting Photography bij HKU Media. Maar ook krijgen studenten van verschillende andere studierichtingen, die zich inhoudelijk met het medium fotografie bezig houden, de kans een stipendium te ontvangen.

Er worden jaarlijks drie stipendia uitgereikt. De drie stipendiaten ontvangen ieder een geldbedrag van € 10.000,- waarvan € 2.500,-  gereserveerd wordt voor coaching.
Een vijftal coaches wordt aangesteld om afgestudeerden zowel artistiek inhoudelijk, als op het vlak van ondernemerschap en strategisch plannen te begeleiden.