Home » Projecten » Toneelacteurs ontmoeten filmmakers Toneel

Toneelacteurs ontmoeten filmmakers Toneel

vanaf 2022

Met gepaste trots melden wij onze nieuwste samenwerking met De Toneelacademie Maastricht. Internationaal staat zij bekend als toonaangevend. Ze stelt zich tot doel om voorop te lopen in een snel veranderende wereld, waarin audiovisuele media en nieuwe platforms steeds belangrijker worden. Daarom maakt de Toneelacademie Maastricht ruimte voor een volwaardig en innovatief leerplan Film-acteren, dat over de gehele breedte van de opleiding wordt uitgerold.

'Acteren is vooral de kunst om een grote groep mensen niet te laten kuchen' - Ralph Richardson


Volg de Toneelacademie:
2022 >


De noodzaak om dit te doen, komt hierop neer: vergeleken bij theater, moeten filmacteurs opereren in een omgeving waarin geen of nauwelijks tijd is voor repetitie. Het is een realiteit die filmacteurs dwingt zich veel zelfstandiger, vaak in eenzaamheid, voor te bereiden. Dat verschilt grondig van hetgeen acteurs over het algemeen vanuit de acteursopleidingen aangeleerd krijgen.

De kernvraag is: zelfstandig voorbereiden op een rol, hoe doe je dat? Wij hopen vanaf leergang 2022 een steentje bij te dragen aan dit mooie plan van onze meest zuidelijke samenwerkingspartner!