Jong en oud verbonden op het podium

Friday 22 October 2021
Rosa Spier Huis - Laren

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

Nova College Performing Arts – Zintuigen (Dans)

22 oktober dansen 18 studenten van het Nova College Performing Arts de voorstelling ‘Zintuigen’. In deze voorstelling worden de vijf zintuigen ruiken, voelen, zien, proeven en horen vormgegeven in een moderne choreografie. Uiteindelijk komen de zintuigen samen om te versmelten tot een finale.

Deze dansvoorstelling werd oorspronkelijk gecreëerd voor de middenbouw van basisscholen. Vanwege de pandemie kon deze voorstelling vorig schooljaar helaas niet gespeeld worden. Zodoende hebben de studenten van Nova College Performing Arts de voorstelling gewijzigd in een locatieproject. De voorstelling is toen opgenomen in onder andere in het Scheepvaartmuseum, de Hermitage en de Stadsschouwburg in Amsterdam.

De mbo dansopleiding van het Nova College Performing Arts biedt een degelijke klassiek/moderne scholing. Een basis die nodig is om verder te komen in dans, in welke richting dan ook. Er worden lessen gegeven door ervaren docenten, vaak bekende namen in de danswereld. Naast klassiek ballet worden er verschillende moderne dansstijlen zoals floorwork, graham en limón aangeboden. Daarnaast worden jazz contemporary, werelddans, hip hop, urban contemporary, improvisatie en compositie aangeboden.
Op het Nova College ligt de focus niet alleen op het beroep, maar ook op persoonlijke ontwikkeling. Studenten worden opgeleid tot danser en dansmaker én zij leren lesgeven. Beroepen die vragen om sterke persoonlijkheden. Door middel van projecten van het Nova Productiehuis Dans worden kansen vanuit het werkveld aangepakt, waardoor studenten alle competenties ontwikkelen die nodig zijn om een eigen dansproductie te maken.

Lees hier meer >