Jong en oud verbonden op het podium

Friday 2 December 2022
Rosa Spier Huis - Laren

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

Deze keer:

Het Decameron Ensemble

Oude muziek door jonge getalenteerde musici. Dit bijzondere internationale ensemble bestaat uit vier musici, allen studerend aan het Utrechts Conservatorium. Sopraan Anna-Julia David heeft zowel in Canada als in Nederland reeds gewerkt met diverse oude muziek ensembles. Momenteel studeert zij voor haar master zang aan het conservatorium in Utrecht.
Rianne Helmus begon op haar zesde met blokfluitlessen en zij startte later met barok fagot. Zij studeerde blokfluit aan het conservatorium in Groningen en vervolgens aan het Utrechts Conservatorium. Zij studeert barok fagot aan het Conservatorium van Amsterdam. Rianne speelt in diverse kamermuziek ensembles en zij is een gepassioneerde muziekdocente.
Gala Lozynska is een bevlogen celliste en zij legt zich voornamelijk toe op kamermuziek. Zij trad reeds internationaal op, zij was onder meer te horen in Europa en Japan. Ook werkt zij als celliste mee aan diverse historische opera’s.
Sevastianos Motorinos, nog net geen twintig jaar, maar speelde al reeds diverse internationale solorecitals, concerten met orkesten en kamermuziekensembles. Ook won hij de ‘Prix spécial’ bij de ‘Paris International Music Competition online’.

Deze avond speelt het Decameron Ensemble onder meer ‘Pensieri notturni di Filli’, één van de Italiaanse cantates van Georg Friedrich Händel, werken van Johann Adolph Hasse en Jean-Baptiste Barrière. Van Jean-Philippe Rameau staan de aria ‘Ce n’est plus le poids de ma chaine’ en de cantate ‘Orphée’ op het programma.

Anna-Julia David – sopraan
Rianne Helmus – blokfluit & Barok fagot
Gala Lozynska – Cello
Sevastianos Motorinos – Klavecimbel

Lees hier meer >