Winnaars van de Keep an Eye Fotovakschool Grant bekend! Sfeervolle Grand Grant Evening

29-11-2018
42 getalenteerde studenten, 10 genomineerden, publieksprijzen, een aanmoedigingspijs van € 2.500,- én de Fotovakschool Grant van € 10.000,-. Dat alles onder begeleiding van presentatrice Marlijn Weerdenburg en het Isla van Hout jazztrio. In Lantarenvenster Rotterdam. Oftewel een echte Grand Grant Evening...

Volg de Fotovakschool Grant: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


DE FOTO'S >    VIDEO-IMPRESSIE >

  • De aanmoedingsprijs werd gewonnen door Maryam Yazdani met haar werk “GENEGEERD” 

Er wel zijn, maar niet worden gezien Maryam Yazdani is een conceptuele fine art fotografe. Cultuur speelt een grote rol in haar werk. Zij maakt beelden met een boodschap, die tegelijkertijd schoonheid laten zien. Met het project GENEGEERD wil zij de aandacht vestigen op het feit dat genderongelijkheid nog steeds bestaat. Soms zichtbaar, vaak ook onzichtbaar. De oorzaken van het gebrek aan zichtbaarheid zijn uiteenlopend zoals culturele invloeden, taboes en gewenning. Het vraagstuk van gelijkheid tussen man en vrouw, zelfs op microniveau zoals binnen het gezin als minimaatschappij, krijgt minder aandacht. Maryam hoopt dat GENEGEERD mensen emotioneel raakt, inspireert en aan het denken zet; juist dit geeft haar werk de verdieping waar zij naar streeft.

  • De Fotovakschool Grant werd gewonnen door Marvel Harris met zijn werk “Inner Journey”

Wanneer het lastig is om emoties te beschrijven aan een ander, als er geen woorden zijn omdat alles in je is verstild, te pijnlijk is hier woorden aan te geven, dan zou ik willen dat hier een foto van was om uitdrukking te geven aan dat gevoel. Door mijn camera leerde ik mijn gevoelswereld bespreekbaar te maken. In Inner Journey leg ik door middel van zelfportretten mijn transitieproces van vrouw naar man vast en de rol van mijn eetstoornis hierin. De foto’s zijn soms confronterend om naar te kijken, maar geven ook herkenning. Ik neem je graag een stukje mee in mijn hobbelige weg naar zelfacceptatie.

  • De publieksprijzen gingen naar Ilse Jutstra-Vos en (opnieuw) Marvel Harris die elk € 1.250,- ontvingen.