De Keep an Eye Young Designer Grants zijn uitgereikt. Simone Post winnaar

12-06-2019
Voor de tweede keer stelde Keep an Eye deze grant beschikbaar aan jong design talent. Dat gebeurde tijdens een zeer feestelijke avond, waar tevens alle andere DDA winnaars voor het voetlicht stonden. En mocht je je afvragen wie van de twee dames op de foto Simone is; die staat er niet op! Lees daarvoor even verder.

Volg de Young Desigers (Grant): 
< TERUG  VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Naar de website van Simone Post.
Naar de website van de Dutch Design Week.

In 2018 zijn Keep an Eye en DDA (initiatief van de Dutch Design Foundation) de samenwerking aangegaan. Samen vinden wij dat financiële ruggensteun het verschil kan maken aan het begin van iemands carrière. Daarom reikten wij voor de tweede keer de Young Designer Grants uit tijdens een avondvullend feestelijk en muzikaal programma.
Het werk van winnaar en genomineerden is te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, oktober dit jaar.

Simone Post ontving als winnaar een Keep an Eye Young Designer Grant van € 12.000,-; de twee genomineerden Amber Jae Slooten en Ninamounah ieder € 9.000,-.

Natuurlijk wilden wij meer weten

Natuurlijk willen we ook heel graag weten hoe het voor Simone was om in Brazilië het nieuws te ontvangen dat zij de Young Designer Grant had gewonnen. Haar moeder nam de honneurs voor haar waar tijdens de Award Night.
Hoe was het voor haar om van haar moeder het bericht te krijgen dat ze had gewonnen? Wat is voor Simone nu de volgende stap en welke mogelijkheden liggen er dankzij deze financiële ondersteuning voor Simone in het verschiet?

  • Lees hieronder de reactie van Simone: 
    "Toen ik hoorde dat ik was genomineerd en wanneer de prijsuitreiking zou zijn, was mijn bezoek aan Brazilië al geboekt. Ik vond het natuurlijk ontzettend jammer om er niet zelf bij te kunnen zijn op die mooie avond. Maar het was ook heel bijzonder om mijn moeder zo trots te zien op het podium en zoveel lieve en enthousiaste berichten, live-foto’s en video’s te krijgen van mensen die in de zaal zaten. Dat maakt het misschien nog wel bijzonderder!"

    "Ik heb de afgelopen jaren veel samenwerkingen gedaan met de industrie. Dit vind ik heel belangrijk, maar kan soms ook trager gaan dan ik zelf zou willen. De prijs geeft me de mogelijkheid zelfstandig geïnitieerde projecten aan te gaan. Met mijn werk ga ik industriële samenwerkingen aan om tot in vorm en materiaalgebruik innovatieve ontwerpen te komen, maar soms werkt het beter als je die samenwerking kunt starten vanuit een eigen initiatief en volledige vrijheid, om later meer die directe connectie op te zoeken. Deze prijs geeft me de financiële mogelijkheid om dat ook te doen.”  

Over Simone Post

Na haar afstuderen aan Design Academy Eindhoven (cum laude) heeft textiel- en productontwerper Simone Post collectief Envisions mede-opgericht. Na een paar jaar één van de kartrekkers van dit ontwerperscollectief te zijn geweest, richt ze zich sinds ruim een jaar weer meer op haar eigen studio. Esthetisch en verrassend hergebruik van materialen staat in haar werk centraal. Ze gaat samenwerkingen aan met de industrie om tot in vorm en materiaalgebruik innovatieve ontwerpen te komen en biedt daarmee een nieuwe kijk op verspilling en hergebruik. Voor Adidas maakte ze kleden van gerecyclede sneakers, voor plastic recyclebedrijf ECO-oh! bood Post een perspectief op de toekomst van hun materialen in de vorm van een inspiratieboek. Voor Vlisco deed ze uitgebreid onderzoek naar nieuwe toepassingen voor hun afvaldoek wat resulteerde in een karpet. Stuk voor stuk ingrepen waarmee Post de bestaande waarde van materiaal dat anders als afval wordt gezien, zichtbaar maakt.

De jury over Simone

Simone Post heeft een ferme visie en positie binnen design. Haar portfolio – zowel werk in opdracht als zelf geïnitieerd – is consistent. Ze gaat interessante samenwerkingen aan met diverse industrieën. Daarbij weet ze de (productie)systemen binnen een bedrijf feilloos te deconstrueren om vervolgens binnen die context een eigen project vorm te geven. Zonder de merkidentiteit van de opdrachtgever te verliezen. Post gaat steeds terug naar de basis: het materiaal waarmee ze werkt is uitgangspunt voor verrassende herinterpretaties, bewerkingen en technieken. Haar zorgvuldige onderzoek en slimme, systemische benadering vertaalt zich steeds weer in innovatieve en ambachtelijke ontwerpen met een esthetiek, die kenmerkend is voor Simone Post. De jury kijkt vol nieuwsgierigheid uit naar haar volgende stappen.