Jong Metropole: drie concerten en twéé winnaars Rogier van Otterloo Award

12-08-2019
Afgelopen weekend stond Nederland in het teken van Jong Metropole. Dit super enthousiaste 'kleine broertje/zusje' van het Grote Metropole deed Den Haag en Radio Kootwijk aan. Én stond op het podium tijdens het Grachtenfestival van Amsterdam. Zij speelden ondermeer werk van de winnaar van de award van 2018 en lanceerden de winnaar van dit jaar.
Dirigente Miho Hazama met Damiano Pascarelli (links, winnaar 2019) en Tijn Wybenga (rechts, winnaar 2018)Dirigente Miho Hazama met Damiano Pascarelli (links, winnaar 2019) en Tijn Wybenga (rechts, winnaar 2018)

Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >

Bekijk hier de foto's van het Zuiderparktheater
Bekijk hier de foto's van Radio Kootwijk
Bekijk hier de foto's van het Grachtenfestival


Foto's Zuiderpark en Kootwijk: Pieter Kunnen.
Foto's Grachtenfestival: Ronald Knapp


Zuiderparktheater in Den Haag, Voormalig Zendstation Radio Kootwijk en op het Grachtenfestival in Amsterdam. Daar kon je de jonge 'Metropolianen' vinden. Mocht je niet verschrikkelijk bekend zijn met de juiste locaties, dan was dat nog geen probeem; zij lieten luid en duidelijk van zich horen! Zodanig zelfs dat sommigen menen dat zij het grote Metropole Orkest best wel eens naar de kroon kunnen steken.

Op zaterdagavond 10 augustus werd de Rogier van Otterloo Award 2019 in Radio Kootwijk uitgereikt. Deze award is een stimuleringsprijs voor de meest talentvolle componist, arrangeur, dirigent en/of orkest leider. En deze kan de prijs gebruiken voor het componeren van een muziekstuk dat volgende zomer door Jong Metropole gespeeld wordt. Een echte wereldpremière dus. De winnaar 2019 is Damiano Pascarelli. 

De jury is onder de indruk

De jury is onder de indruk van het talent van de Italiaanse student van het Conservatorium van Amsterdam: “Pascarelli laat veel ruimte in zijn muziek die nergens knijpt, getuigt van een lyrische expressiviteit en vooral van tijdigheid: een eigentijdse benadering van componeren en arrangeren binnen een idioom doordrenkt van geschiedenis.”

  • Vanaf nu komen er twee series concerten van Jong Metropole. Naast de zomerconcerten, komt er ook een serie in de winter. Wij houden je hier op de hoogte van het laatste nieuws daarover.

JONG METROPOLE IS EEN UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN HET NATIONAAL JEUGDORKEST (NJO), HET NATIONAAL JEUGD JAZZ ORKEST (NJJO) EN HET METROPOLE ORKEST (MO). HET ORKEST COMBINEERT HET BESTE UIT VERSCHILLENDE MUZIEKWERELDEN: MUSICI UIT DE KLASSIEKE EN UIT DE JAZZTRADITIE GAAN DE UITDAGING AAN OM SAMEN DE MOOISTE EN MEEST SWINGENDE MUZIEK TE MAKEN. IN HET TIJDSBESTEK VAN EEN WEEK ONTMOETEN DE JONGE MUSICI ELKAAR VAAK VOOR HET EERST EN WORDEN ZIJ INTENSIEF BEGELEID OM AAN HET EINDE VAN DE WEEK AL VOOR VOLLE ZALEN EN OP BEROEMDE PODIA TE SPELEN.