Jong Metropole is back in town (drie keer maar liefst)

30-06-2019
Deze zomer speelt Jong Metropole onder leiding van de Japanse dirigente en arrangeur Miho Hazama, die meermaals grote broer het Metropole Orkest dirigeerde, een energiek programma dat zal focussen op het jazzerfgoed van het Metropole Orkest. Zij spelen in het Zuiderparktheater Den Haag, in Radio Kootwijk en op het Grachtenfestival Amsterdam. Mis dit niet!

9 augustus Zuiderparktheater, 10 augustus Radio Kootwijk en 11 augustus Grachtenfestival


Volg Jong Metropole: < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >

Koop hier kaarten Zuiderparktheater
Koop hier kaarten Radio Kootwijk
Toegang Grachtenfestival is gratis


De jonge musici brengen tevens de wereldpremière van een nieuw werk van componist en dirigent Tijn Wybenga ten gehore. Wybenga was vorige Muziekzomer de winnaar van de Rogier van Otterloo Award en een compositieopdracht voor Jong Metropole was een van zijn prijzen.

Dirigent en componist van Jong Metropole 2018 Vince Mendoza over Tijn: 'He’s writing with authority and individuality, understanding the need for a varied language of expression for film, stage and studio. I look forward to hearing what Tijn has in store for us in the future.'

  • Jong Metropole breidt overigens zijn activiteiten uit! Naast dit zomerproject kun je namelijk ook nog een winterproject met Grammywinnaar Jules Buckley tegemoet zien.

Jong Metropole is het nationale opleidingsinstituut voor symfonische jazz en pop en is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugdorkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Metropole Orkest.