DU-O-PENING Window of Opportunity in Singer Laren en Galerie Pouloeuff

21-06-2020
Een mooie zomerdag, 21 juni de langste dag van het jaar. Een mooie dag voor de opening van de presentatie van een nieuw kunstwerk (het vierde op een rij) in Window of Opportunity. In Singer Laren is het gloednieuwe kunstwerk van Alice Héron te zien. In hetzelfde weekend ging de nieuwe expositie in Galerie Pouloeuff van start!
Alice Héron met haar assistente Alice Héron met haar assistente

Volg Window of Opportunity:
 < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Alice Héron maakte het werk Sakura

Het is opnieuw een werk in de serie presentaties onder de naam Window of Opportunity. Hierin worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater een werk te maken.

Geïnspireerd door een recente reis naar Japan, refereert Alice met de kleur roze aan het seizoen van de lentebloesem: Sakura. De felgekleurde vormen kronkelen als een levend organisme door de ruimte. Mooi en bedreigend tegelijk. Het kunstwerk lijkt langzaam uit de gevel te groeien en het gebouw over te nemen.

Een gedeelte van het werk is zelfs op het dak geïnstalleerd. Menig voorbijganger zal zich afvragen wat er aan de hand is in Singer. Als je bij de entree binnen loopt zie je de lange kronkelige roze takken al de trap afkomen. Zo drukt Alice het leven uit dat woekert binnen de stedelijke omgeving van onze geïndustrialiseerde wereld. In Nederland ervaart de jonge Française dat de natuur gecontroleerd en letterlijk ingedamd wordt. In haar werk laat Héron de natuur onze versteende wereld weer overnemen.

 

Expositie 'Zoom In' is begonnen

In hetzelfde weekend is de nieuwe expositie in onze Galerie Pouloeuff begonnen. Maar helaas zonder fysiek openingsmoment in verband met het Corona-virus. Daartegenover kun je nu wèl de virtuele opening van de expositie Zoom In bijwonen door de  prachtig gemaakte openingsfilm te bekijken!