Dit is de winnaar van de Keep an Eye Filmscore Award 2020!

05-11-2020
Keep an Eye ondersteunt de Nederlandse Filmacademie dit jaar voor de tiende keer. Door het mogelijk maken van het jaarlijkse Filmfestival in Filmmuseum Eye in Amsterdam. En sinds kort reikt Keep an Eye daar dan ook de Filmscore Award (voor de beste filmmuziek) uit.

Volg het Filmfestival:
 < TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Soykan Soner

is de beste componist

De Keep an Eye Filmscore Award 2020 is gewonnen door Soykan Soner voor zijn score van God was Here! De jury bestaande uit Kaveh Vares (componist), Michel Schöpping (sound designer) en Bob Zimmerman (componist, tevens jury-voorzitter) over de winnaar: "De indrukwekkende en originele vondsten van de winnende componist spoken nog steeds door ons hoofd!" 
De Keep an Eye Filmscore Award bestaat uit een beeldje en een geldprijs van € 2.500,- te besteden aan de professionele ontwikkeling van de winnaar.
De jury gaf daarnaast een special mention voor Nikolaï Clavier. 


God was Here!

Een korte documentaire over een wonder wat 85 jaar geleden plaatsvond in Maglavit, een klein dorpje in Roemenie. Het hele dorp, behalve de schaapsherder Lucian, gelooft in deze Godsverschijning. Hij heeft echter dit wonder harder nodig dan hij zelf denkt en hij worstelt tussen wel en niet geloven.

... het regende meer prijzen

  • De Topkapi Prijs voor beste fictie film 2020 gaat naar ‘Harmonia’
  • De VPRO Documentaire Prijs 2020 gaat naar film ‘Waarom bleef je niet voor mij?’
  • De AVROTROS Scenario Prijs 2020 is gewonnen door Dajo Leunge met zijn scenario voor de korte film 'Donnie Mountain'
  • De Camera Rentals Commercial Award 2020 gaat naar cinematographer Max Houtman voor de commercial 'Hoe perfect wil je zijn?'