De Keep an Eye BLOK'S: Wat is dat nu weer? Over extra Corona-steun en andere vormen van samenwerken

01-01-2021
De Corona-crisis. Zijn wij er gewend aan geraakt? Hebben wij daarover nog iets nieuws te melden? Nee, eigenlijk gewoon nee. Respectievelijk ook niets toe te voegen aan wat iedereen al weet. Wat wel een bekend gevolg van de Corona-pandemie is is dat veel op cultureel gebied compleet stilgevallen is. Kunstopleidingen, evenementen, festivals en nog veel meer.

Gat in de begroting, maar dan positief

Niemand kon deze crisis voorzien. Keep an Eye natuurlijk ook niet. Wij hebben de laatste begrotingen dan ook op een normaal cultureel seizoen gebaseerd en in overleg met onze partners volop plannen gemaakt.
Niet dus, geen normale culturele seizoenen. Als gevolg daarvan deden de partners een minder omvangrijk beroep op de door ons beschikbaar gestelde middelen. Nu willen wij niet zeggen dat wij daardoor geld overhielden; wij gaven minder uit dan waar wij rekening mee hielden. Dus een positief gat in de begroting.

Wij geven dat deel van de begroting een nieuwe bestemming

Keep an Eye vind het belangrijk dat jong talent, óók in deze tijden, ondersteund wordt. Of door Keep an Eye zelf óf door anderen. En over die anderen: wij denken dan aan 'collega-stichtingen' op cultureel gebied. Zonder restricties aan de kunstdisciplines die zij ondersteunen. En meer nieuws: waarschijnlijk zal dit initiatief vanaf nu voor onbepaalde tijd gecontinueerd worden. Zodat wij de "BLOK'S" voortaan een vaste plaats in de begroting geven.

Wel wat bepalingen

  • Je stichting richt zich op jong creatief talent, tot en met 35 jaar
  • Je stichting richt zich op in Nederland studerend of maximaal vijf jaar geleden in Nederland afgestudeerd talent
  • Je stichting heeft de ANBI-status en mogelijk het CBF-keurmerk
  • Je stiching bestaat minimaal vijf jaar
  • Je stichting heeft een duidelijk zichtbare 'trackrecord' 
  • Je stichting is duidelijk online aanwezig
  • Je stichting streeft een 'partnership' met Keep an Eye na
  • Budgettaire mogelijkheden voor Keep an Eye: op is op

AANMELDEN (NOG) NIET MOGELIJK »

 

Daarnaast natuurlijk ook!

Los van het bovenstaande initiatief zijn wij vanzelfsprekend altijd geïnteresseerd om te overleggen of andere vormen van samenwerking tot de mogelijkheden behoren.

Ook kunnen wij je in contact brengen met anderen uit ons netwerk. Op die manier zijn al mooie ontwikkelingen tot stand gekomen! 

Neem gerust contact op met ons. Bel of mail ons of gebruik ons contactformulier