Animatie: met deze game gingen de winnaars niet 'out'

04-02-2022
Animatie / visual storytelling is misschien een wat onderbelichte kunstrichting die toch iedereen in zijn leven vroeg of laat tegenkomt. En hoewel er al snel gedacht wordt aan het meest bekende oranje-wit gestreepte visje of de schattige gele minions, valt er veel meer onder deze discipline. Denk ook eens aan een graphic novel of die cartoons in de krant die het nieuws op een ludieke manier weergeven.

Volg de Animation Talents:
< TERUG   VERDER
Naar alle berichten >


Bezig met puzzelen in een wonderlijke droomwereld

Op 28 januari jongstleden hield St. Joost School of Art & Design een pitch event ter afsluiting van de minor Development for Visual Storytelling. In deze minor ontwikkelden talentvolle derdejaars studenten ideeën voor een computergame, TV-animatieserie of film. Mede dankzij Keep an Eye volgden de studenten masterclasses van internationaal gerenommeerde makers.

Tijdens het event presenteerden de minorstudenten hun eindprojecten aan een deskundige jury. Daarin zaten onder meer:

Mark Shirrefs (Oscar en Bafta genomineerd scenarioschrijver)
Joost van den Bosch (Ka-Ching Cartoons Animation Studios)
Albert 't Hooft (Anikey Studios)

  • Het winnende project was Out of the Inner van Naomi Silberman, Michelle de Ruiter, Romee van Ekeren, Chemène de Heus en Naomi Wijnhoven.

Out of the Inner is een "story driven platform game". De speler is Harper. Dit personage raakt in coma en komt terecht in een wonderlijke droomwereld. Harper gaat op zoek naar de puzzelstukjes van haar geheugen. Gaandeweg wordt duidelijk wat haar is overkomen en hoe zij uit haar coma kan ontwaken.

In maart worden de projecten van Development for Visual Storytelling gepresenteerd op de industry days van het Kaboom Animation Festival in Utrecht.