Ja hoor, we mogen weer! De eerste International Jazz Award ná Corona komt er aan!

23-02-2022
Met veel plezier nodigen wij je uit voor de 12e editie van de Keep an Eye International Jazz Award. Toptalenten van over de hele wereld strijden om de felbegeerde award en de bijbehorende geldprijzen. Voor jou dé kans om jazztalenten te horen die op het punt staan door te groeien tot toonaangevende namen in de jazz.

Volg de Jazz Award: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


De muziek van Charles Mingus is de rode draad in deze competitie

Het thema van deze bijzondere 12e editie is Charles Mingus. Alle bands arrangeren en spelen een eigen versie van een gekozen stuk van Mingus. De studenten kunnen prachtige prijzen winnen die een boost geven aan hun start als beginnende jazzmuzikant.

De finalejury, met onder andere Seamus Blake en Bart Suèr, bestaat uit internationale musici, docenten en professionals uit de cultuursector.

Internationale competitie

Tijdens de halve finales strijden ensembles van het Conservatorium van Amsterdam om een plek in de finale. In de finale nemen twee bands van het Conservatorium van Amsterdam het op tegen hun internationale collega’s van de volgende opleidingen:

  • The School of Jazz and Contemporary Music at the New School New York 
  • USC Thornton School of Music Los Angeles
  • Siena Jazz - Accademia Nazionale del Jazz, Siena
  • Escola Superio de Música de Catalunya, Barcelona

Finale Keep an Eye International Jazz Award

Datum: Woensdag 30 maart
Tijd: 20.00 uur, inloop 19.30 uur
Locatie: Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam

Er zijn voor deze avond in het Bimhuis gratis plaatsen beschikbaar, maar de avond is ook te volgen via een livestream. Dus mocht je niet kunnen komen of de zaal is 'uitverkocht', meld je dan aan voor de livestream. Die is natuurlijk onbeperkt voorradig!

Meld je aan voor de
LIVESTREAM »

 

En bekijk hier nog even de (oude) teaser van 2019