Top musici, top jazz én de winnaars van de International Jazz Award 2022

05-04-2022
Wat een feest, een afgeladen (bimvol) Bimhuis. Dat was dubbel genieten na twee jaar waarin de International Jazz Award niet door kon gaan vanwege Covid. Eindelijk mocht het weer, de twaalfde editie van de Award! De Keep an Eye International Jazz Award is een competitie voor excellente jazzmusici vanover de hele wereld.

Volg de Jazz Award: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Na twee 'stille' jaren eindelijk weer een winnaar

Op 30 maart vond de twaalfde editie van de Keep an Eye International Jazz Award plaats. Toptalenten vanover de hele wereld streden om de felbegeerde Award en de bijbehorende geldprijzen. De Award is tevens een uitwisseling van internationale studenten.

Het thema van deze bijzondere editie was Charles Mingus. Alle bands arrangeerden en speelden een eigen versie van een gekozen stuk van Mingus. In de finale namen twee bands van het Conservatorium van Amsterdam het op tegen hun internationale collega’s van de volgende opleidingen:

  • The School of Jazz and Contemporary Music at the New School, New York
  • USC Thornton School of Music, Los Angeles
  • Siena Jazz - Accademia Nazionale del Jazz, Siena
  • Escola Superio de Música de Catalunya, Barcelona

Dit jaar was de sfeer onder de deelnemende bands, na de gedwongen pauze, natuurlijk extra uitgelaten. En, ondanks dat het een wedstrijd is, was er geen competitief gevoel. De bands van de verschillende scholen en nationaliteiten speelden in de dagen voorafgaand aan de finale avond geregeld samen. Daarnaast volgden zij workshops, masterclasses en organiseerden zij jamsessions.

Er waren geen verliezers ...

Het Nicole McCabe Quintet van de USC Thornton School of Music Los Angeles heeft de Keep an Eye International Jazz Award gewonnen.

De jury, bestaande uit Seamus Blake, Bart Suèr, Mijke Loeven, Michelle Kuypers, Frans van Geest en voorzitter Joachim Junghanss, kende het Nicole McCabe Quintet de hoofdprijs van € 2500,- toe. NAUSYQA won € 1500,-. De aanmoedigingsprijs van € 750,- ging naar het ESMUC Jazz Quintet van het Escola Superio de Música de Catalunya, Barcelona. De prijs van € 500,- voor het beste arrangement van een stuk van Charles Mingus werd toegekend aan Giacomo Serinovan van de Accademia Nazionale del Jazz, Siena. Martí Mitjavila, van het Martí Mitjavila Trio, won de prijs voor beste CvA-solist. Nicole McCabe van het Nicole McCabe Quintet - USC Thornton School of Music Los Angeles won de prijs voor beste niet-CvA-solist.

De foto's. Wel beeld, geen geluid