Een catwalk op de roltrap, een verrassende fashion show en een winnaar

29-06-2022
De studenten van de textiel en mode-afdeling van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten kregen dit jaar de kans om hun werk op een heel bijzondere plek te tonen. Het nieuwe cultuurhuis in Den Haag Amare.

Volg de Fashion Show: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Dit was geen fashion show, maar een fashion festival!

De afgelopen twee jaar heeft de academie creatieve oplossingen moeten zoeken om het werk van de studenten te midden van allerlei beperkende maatregelen toch aan de buitenwereld te kunnen tonen. Dit jaar hebben zij weer kunnen uitpakken als vanouds! Dat betekent dat zij het werk van alle studenten konden tonen, van onderzoekende eerste stappen in jaar 1, tot uitgesproken persoonlijke collecties van Britt van As, Loïs Brandsen, Céline Bregman, Adriana Duarte Costa, Signe Grønlund, Hyewon Jeong, Inez van Kessel, Stijn Koks, Marcos Kueh Sheng Pang, Johanna Madritsch, Leonardo Loyal, Liselotte Oostra, Phlox van Oppen, Sohyun Park, Soyoung Park, Daisy Silva en Stella Stylianou in jaar 4.

Modefestival

De Fashionshow had deze keer een festivalachtige opzet. Door het hele gebouw waren er performances, presentaties, exposities en shows te zien. Geen statische catwalk maar overal om je heen kon je het werk van de studenten zien. Ook een lange rij modellen liep door het gebouw en kwam naar beneden op de roltrappen. Een indrukwekkend gezicht. Een verrassende en spannende avond.
Voor de afstuderende studenten was het extra spannend, want een van hen maakte kans op de Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship!

Stijn Koks wint Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship

“Stijn is een complete ontwerper die oog heeft voor detail, maar ook grote gebaren maakt en een publiek durft uit te dagen”, aldus het juryrapport van de Keep en Eye Scholarship.

Deze studiebeurs ter waarde van € 10.000,- werd op 17 juni uitgereikt tijdens Exposed 2022, de jaarlijkse fashionshow van de afdeling Textiel en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

De jury, bestaande uit Erik Frenken - modeontwerper, Mirjam Hagoort en Thomas Vermeer - beide beeldend kunstenaars -, zien bij Stijn Koks een duidelijke visie vanuit een onderzoek dat uitmondt in een originele en oorspronkelijke collectie die zich in zijn artistieke vrijheid buitengewoon goed kan verhouden tot een relevante hedendaagsheid.
Verder zeggen zij in het juryrapport: “Het werk heeft een overtuigende directheid die aanstekelijk is en sterk kan communiceren door een dynamische visuele zeggingskracht die lef en ambitie uitstraalt met respect voor vakmanschap.”

De juryleden zijn ervan overtuigd dat Koks met behulp van de Keep an Eye Scholarship het experiment blijft aangaan, blijft verrassen en zichzelf bovenal artistiek blijft uitdagen in de nabije toekomst. Wij kijken er naar uit om hem te blijven volgen en zijn benieuwd naar zijn plannen!

Met deze foto's blijft de fashion show voor altijd

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen