Mode aan/in flarden – Gerrit Rietveld Fashion Show 2022 mét videoverslag

30-06-2022
Maatschappijkritisch, reflecterend op ons huidige zelfbeeld, op de rol van mode in deze tijd, gender overschrijdend onderzoek en auto-tassen. De Fashion Show 2022 van de Gerrit Rietveld Academie in de Centrale Markthallen in Amsterdam was een groot succes!
Foto's hierboven: Sanne Peper Foto's hierboven: Sanne Peper

Volg de Fashion Shows: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Masterclasses in meer dan mode

Tijdens hun afstudeertraject hebben de studenten Keep an Eye masterclasses gevolgd in onder meer curatie, scenografie, productie en communicatie. En werkten de studenten nauw samen met choreografen, set, licht en sound designers. Samen met deze creatieve professionals en docenten zochten de studenten naar nieuwe manieren om hun werk aan het publiek te presenteren, waarbij meer aandacht voor hun individuele benaderingen van de discipline mogelijk is.

Stepping stone

Voor veel studenten is deze, alternatief ingerichte, fashion show de eerste stap naar hun carrière als autonoom kunstenaar. Alle studenten zijn gedurende hun hele opleiding aan de Rietveld aangemoedigd een persoonlijke en kritische houding te ontwikkelen ten opzichte van mode en soms ook af te wijken van dat vakgebied. Hierdoor wordt het mogelijk om veranderingen aan te brengen in de tradities binnen het vak. Fashion is op de Rietveld Academie dus niet altijd het doel, maar wordt steeds vaker juist ingezet als míddel om de visie van de kunstenaar te kunnen uiten.

Knap georganiseerde chaos

De alternatieve set-up waarbij het publiek via audio- en visuele prikkels als het ware steeds intuïtief werd gelokt naar de volgende kunstenaar, werd afgewisseld met het bekende catwalk gevoel waarbij de modellen, met hulp van assisterende studenten, op soepele wijze dwars door de menigte geleid werden. Chapeau! 

Probeer maar eens in het spoor van onze fotograaf te blijven

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen

En bekijk hier het feestelijke videoverslag