Zij laten zich niet kisten in/door een zeecontainer

19-07-2022
Op één avond een, twee, drie of meer theatervoorstellingen bezoeken? Dat kan bij Over het IJ. Dit is het meest avontuurlijke podiumkunst-evenement van Amsterdam, én de plek om jong talent te ‘spotten’.

Volg 'de Zeecontainers': 
< TERUG  VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Hoppen van container naar container

Ieder jaar strijkt het performancefestival neer op de rafelige NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Dan barst het hier tien dagen lang van de bevlogen theatermakers die allerlei interessante initiatieven ontplooien. Van grootse spektakels tot ingetogen monologen. Dit jaar was het dubbel feest. Het was de 30e editie van Over het IJ én het eerste jaar dat de Keep an Eye Foundation een steen(tje) bijdraagt aan de talentontwikkeling van het festival.

Plek voor grootse kleinheid

Wij lieten ons de zeecontainers inlokken. Als de containerdeuren dichtklappen is er geen ontsnappen meer aan. Hier zit je als publiek met je neus op de theatrale actie. Hier kun je de zweetdruppels op de voorhoofden van de performers tellen. Hier maakt aanstormend talent zijn debuut. Met de stad als inspiratiebron én podium. Dus hop, volgend jaar op het pontje naar de andere kant van het IJ!

Hier wat beelden die wél blijven hangen

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen