The Youngsters: Na het Tango-project nu het vervolg van hun muzikale reis door Zuid Amerika

01-12-2022
Voortbordurend op het succes van ‘Keep an Eye The Youngsters – Go Tango’ bundelen de twee jong talent-afdelingen van het Conservatorium van Amsterdam (Sweelinck Academie en Junior Jazz College) hun krachten opnieuw. De samenwerking van de twee talent-afdelingen vindt inmiddels voor de 3e keer plaats en creëert ruimte voor muzikale kruisbestuiving.

Volg the Youngsters:
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


  • zaterdag 17 december, 17.00 uur, Blue Note, Conservatorium van Amsterdam

Winnaar Boy Edgar Prijs neemt de jonkies onder zijn vleugels

'Ronald Snijders is a great flautist and an excellent composer' - Chick Corea


Onder de artistieke leiding van drummer en componist Yoràn Vroom maakt een speciaal samengesteld orkest van 20 jongeren kennis met Surinaamse muziek, met een focus op elementen van de Afro Surinaamse Muziek. Wij zijn bijzonder verheugd om fluitist, componist en etnomusicoloog Ronald Snijders (Boy Edgar prijswinnaar 2022) als solist en inspirator voor dit project te verwelkomen.

“De carrière van Snijders wordt gekenmerkt door veelzijdigheid. Door de Surinaamse muziekstijlen kaseko en kawina te vermengen met jazz, funk en soul brengt hij een geheel eigen klankwereld tot leven. Het delen van kennis en inspiratie staat centraal in Snijders’ werk. Al decennialang staat hij te boek als spilfiguur die generaties, culturen, luisteraars en spelers verbindt.”
- Aankondiging Boy Edgar Prijs 2022

Met een kick-off workshop door Yoràn Vroom gaat de groep vanaf 10 september een drie maanden durende muzikale ontdekkingsreis aan. In de eerste fase volgen de jongeren in verschillende samenstellingen workshops om vooral gevoel voor ritme en timing van dit nieuwe muzikale terrein te ontwikkelen.
In de 2e fase verdiept het orkest zich in speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd materiaal en werkt toe naar een afsluitend concert.

Tijdens deze afsluiting op 17 december brengen de jonge musici gezamenlijk met solist Snijders een bijzonder programma ten gehore: Composities uit Snijders’ eigen repertoire gecombineerd met nieuwe composities van Yoràn Vroom, Surinaamse ‘evergreens’ en traditionele volksmuziek.

Yoràn Vroom en Ronald Snijders
Yoràn Vroom en Ronald Snijders