Jong Metropole: Outstanding talents, outstanding music & Outstanding Talent Award

07-12-2022
Jong Metropole ging in december weer op tour. Dit keer samen met de Amerikaanse jazz saxofonist Donny McCaslin. McCaslin is waarschijnlijk het bekendst door zijn veelgeprezen werk als bandleider van het album ‘Blackstar’ van David Bowie. Als kers op de taart werd bij het slotconcert de Keep an Eye Outstanding Talent Award uitgereikt.
Foto's hierboven: Veerle Bastiaanssen Foto's hierboven: Veerle Bastiaanssen

Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Uitzonderlijk in meer dan één opzicht

Zondagmiddag 4 december werd de Keep an Eye Outstanding Talent Award 2022 uitgereikt. Drummer Nikolas Tsangaris ontving deze Award uit handen van dirigent Jochen Neuffer. Hij ontving de Award, in de vorm van een sculptuur en een geldbedrag van € 2.500,- tijdens het laatste concert van de najaarstournee Fast Future van Jong Metropole (lichting 2022) in het Rotterdamse LantarenVenster.

De speciale Outstanding Talent Award van de Keep an Eye Foundation wordt jaarlijks uitgereikt aan de musicus binnen het orkest van Jong Metropole met het meest uitzonderlijke talent. Dat kan de beste solist zijn, maar de winnaar kan ook op een ander gebied ‘outstanding’ zijn.
De Keep an Eye Outstanding Talent Award is onderdeel van Jong Metropole, een samenwerking tussen Nationale Jeugd Orkesten Nederland (NJON), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest waarin de meest talentvolle jonge musici van dit moment deelnemen. In Jong Metropole komen de werelden van de jazz en klassieke muziek samen.

Nikolas Tsangaris heeft zich tijdens Jong Metropole 2022 het meest onderscheiden binnen en buiten het orkest en ontving daarom de Award. Het prijzengeld stelt hem in staat verder te werken aan zijn muzikale ontwikkeling door specifieke lessen of masterclasses te volgen.

Mooie woorden van Jochen Neuffer

De jury, bestaande uit dirigent Jochen Neuffer en de artistieke leiding van het Metropole Orkest, Nationaal Jeugd Jazz orkest en Nationale Jeugdorkesten Nederland, was unaniem in haar oordeel om Nikolas voor te dragen.

“Deze prijs wordt toegekend aan een musicus die een allround talent is. Muziek maken is één aspect van het muzikantenvak, maar er zijn veel meer talenten nodig, zoals betrouwbaarheid, inzet, ijver, vriendschap, focus en nog veel meer. De Keep an Eye Outstanding Talent Award van dit jaar gaat naar een musicus die een centrale plaats inneemt in het orkest en alle secties met elkaar verbindt. Een hardwerkende, onbevangen en nieuwsgierige muzikant, die het orkest bij elkaar houdt en drijft."

Mooie foto's van de middag

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen